GAÜ AKADEMİSYENLERİ, “MEDI TRIO 2” KONGRESİNDE SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ AKADEMİSYENLERİ, “MEDI TRIO 2” KONGRESİNDE SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Akademisyenleri, KKTC’de bu yıl ikincisi düzenlenen “Medi Trio 2” Kongresi’ne katılarak sunumlar gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, “Medi Trio 2” kongresinin bu yıl ikincisinin gerçekleştirildiği belirterek, Kongrenin, Akademik Solunum Derneği, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Vakfı ve Türk Pediatri Kurumu’nun yanında GAÜ’nün desteğinde düzenlendiği ifade edildi. Kongre bünyesinde, araştırmaların ve son gelişmelerin paylaşıldığı bildirilen açıklamada, verimli bir ortam yaratmakla birlikte, alanlarında uzman GAÜ akademisyenlerinin de sunumlar gerçekleştirdiği vurgulandı.

“Medi Trio 2” Kongresinde, kongre başkanı olarak yeralan, GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Başustaoğlu yaptığı açıklamda, Medi Trio kongresinin bu yıl ikincisinin gerçekleştirildiğini belirterek, GAÜ olarak bu yıl daha geniş katılım gösterdiklerini ifade etti. Başustaoğlu, GAÜ Rektör Yardımcısı Doç.Dr.Mehmet Zeki Avcı’nın da katılımı ile bu sene Medi Trio 2 kongresi Elexus Hotel’de gerçekleştirdilerini söyledi. Başustaoğlu açıklamasının devamında ise şunları belirtti;.

“Medi Trio 2 kongresinde kongre başkanı olarak yer aldım. GAÜ Akademisyenlerinden Ergoterapi Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ayşe Seyer Çağatan ve Halin Bereke’de sunumlarını gerçekleştirdi.Vaka takdimleri de yaptık, çalışma grubu öğrencimizin yaptığı araştırma poster olarak sunuldu. 2018 yılı Nisan ayında Merit Otel’de ‘Medi Trio 3’ Kongresi düzenlenecek ve kongre kapsamında GAÜ olarak katılımcılar için kültür turları ve geziler düzenleyeceğiz” dedi.

 GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı ise yaptığı açıklamasında, “GAÜ, sağlık alanında kendinden söz ettirebilecek duruma geldi. Yenilikleri takip eden, Sağlık Bilimleri Fakültesi  kadrosuna çok teşekkür ediyorum. Üst Düzey yerlerde bildirimlerimiz sunuluyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ‘Medi Trio 2’ kongresi Türkiye merkezli fakat Kıbrıs’ta gerçekleştirildi. Ahmet Başustaoğlu hocamın, Ayşe Seher Çağatan, Halin Bereke’nin sunumu  ve öğrencilerimizinde dahil olduğu poster sunumu kongrede yer aldı, GAÜ ambleminin kongre de yer alması bizim için bir onurdu” dedi.