Türkiye Eskrim Yıldızlar Şampiyonasında Gümüş ve Bronz Madalyalar KKTC’ye Geldi

Haberler

GAÜ'DEN

Türkiye Eskrim Yıldızlar Şampiyonasında Gümüş ve Bronz Madalyalar KKTC’ye Geldi

Türkiye Eskrim Yıldızlar Şampiyonasına katılan Girne Amerikan Üniversitesi Eskrim erkek ve bayan yıldız takımları zorlu geçen müsabakalar sonunda Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğüne ulaştı.

Şampiyonada elde edilen başarıyı KKTC’ye armağan eden Raymond Rızaoğlu, Koray Emirhoca, Salih Kayasal’dan oluşan Erkek Kılıç, Türkan Teknikel, Dilara Mehmetoğlu, Tülip Dedekorkut’tan oluşan Kız Kılıç ile Hüseyin Tömay ve Arda Yalçındağ’dan oluşan Erkek Flöre Eskrim takımları ülkeye döndü.

Afyonkarahisar’da 26 ilden 230 sporcunun katıldığı Türkiye Eskrim Yıldızlar Şampiyonasında kılıç erkek takımı Türkiye üçüncüsü, kılıç kız takımı ise Türkiye ikinciliğine ulaşarak önemli bir başarıya imza attılar. Ayrıca Türkan Teknikel yıldız kız kılıçta ferdi olarak Türkiye ikincisi olma başarısı gösterirken tüm Girne Amerikan Üniversitesi sporcuları şampiyonada sergiledikleri başarılı performans ve maçlar sonunda ilk on içerisinde yer alarak şampiyonaya damga vurdular.

KKTC Eskrim Federasyonu başkanı Erhan Vechi konuyla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye Yıldızlar Eskrim Şampiyonasında Girne Amerikan Üniversitesi takımlarının göstermiş oldukları başarıdan kutlayarak elde edilen sonuçların gerek KKTC’de eskrim sporunun gelişmesine gerekse ülkemizde eskrim sporuna olan ilginin artmasında önemli olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile de orta öğretim ve lise dengi okullarda eskrim kurslarının düzenlendiğini hatırlatan Vechi, gençler arasında eskrim sprounun kabul görmeye başladığını ifade ederek son dönemlerde kurulan yeni kuluplerin bunun en büyük göstergesi olduğunu vurguladı. Karakter ve beden gelişimi açısından Eskrim sporunun önemine de dikkat çeken Vechi, Federasyon bünyesinde Girne Amerikan Üniversitesi öğretim görevlileri ve sporcularının katkıları ile düzenlenen eskrim kurslarının herkese ve her yaşa açık olduğunun altını çizerek kurslar ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire başkanlığından alınabileceğini ifade etti.