Liseler Arası Öykü Yarışması Sonuçlandı

Haberler

GAÜ'DEN

Liseler Arası Öykü Yarışması Sonuçlandı

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü ve Türkoloji kulübü tarafından düzenlenen ve bundan sonra her yıl geleneksel olarak yapılması planlanan birinci Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Liseler Arası Öykü Yarışması ‘nda dereceye giren eserler belirlendi.

25 Nisan 2001 tarihinde sona eren başvuru süresi içinde yarışmaya gönderilen toplam 17 adet öykü, Prof. Dr. Mustafa Uğurlu, Doç. Dr. Hasan Köksal, Yard. Doç. Dr. Fırat Caner, Dr. Mehmet Toran Öğr. Gör Çiğdem Çan Aslan tarafından değerlendirildi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Saadettin yıldız’ın yaptığı açıklamaya göre, ilk üç dereceyi alan öğrenciler şunlar: Birinci ‘’Amer’’ adlı öyküsüyle Elçin Bolatlıoğlu, ikinci ‘’Memleketten Anılar’’ adlı öykü ile Kezban Aksu, üçüncü ‘’Düşüş’’ adlı öykü ile Ümmühan Avşar’dır.

Bu öğrencilere, ileride GAÜ’da eğitim görmeleri durumunda, sırayla,%100, %75 ve %50 burs verilecek. Seçilen kurul, Leyla Öztemiz, Serdar Ersöz, irfan Asmacı, Cemre Serpal, Elçin Bolatoğlu’nun Öykülerinide ‘’Dikkate Değer’’ buldu. Öyküleri dikkate değer bulunan öğrencilere başarı belgesi verildi.