Girne’nin Hüzünlü Geleceği

Haberler

GAÜ'DEN

Girne’nin Hüzünlü Geleceği

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) turizm başkenti Girne’ye gökdelen projeleri ile ilgili tartışmalar kamuoyunu meşgul etmeye devam ederken Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi konu ile ilgili seminerler düzenleyerek geleceğin mimarlarını bilinçlendirmeye devam ediyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Milenyum Senato Hall’de 6 Mayıs Cuma saat: 12.00 halka acık olarak düzenlenecek “Girne’nin Hüzünlü Geleceği” adlı seminer GAÜ TV’den canlı yayınlanacak.

Kent Planlayıcısı Ertan Özlek konuşmacı olarak katılacağı “Girne’nin Hüzünlü Geleceği” adlı seminerinde özelde Girne kenti genelde Kuzey Kıbrıs’ta süregelen plansız yapılaşmaya dikkat çekilecek.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinden yapılan açıklamada gökdelen ve dikey büyüme tartışmalarının plansız yapılaşmanın bir sonucu olduğunun altının çizilirken ülke genelinde devam eden plansız ve çarpık yapılaşma yanında gökdelen projeleri ile Girne kentinin doğal , kültürel ve turistik cazibe merkezi olmaktan çıkarak fiziki çevrenin tahrip edilmesi ve yaşam kalitesinin düşmesinin artarak devam edeceğine dikkat çekildi.
“Cuma Seminerleri Mimari Sorun ve Tartışmalara Bilimsel Boyut Kazandırıyor”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Cuma Seminerleri”nin 8 haftadır devam ettiği hatırlatılarak mimarlık ile ilgili küresel tartışmaların ve yeni yaklaşımların irdelendiği seminerlerin genelde küresel mimari sorunlara özelde ise başta gökdelen tartışmaları olmak üzere ülkede görülen mimarlık ile ilgili tartışmalara bilimsel boyut kazandırdığı vurgulandı.
“Seminerler ‘Sosyal Sürdürebilirlik Bağlamında KKTC'de Konut Üretiminin Eleştirel Analizi’ Semineri İle Devam Edecek”

Mimarlık disiplini ve ilgi alanları konularında mimarlık ile ilgili küresel tartışmalara katkı koymak ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak amacıyla düzenlenen seminerler dizisi “Sosyal Sürdürebilirlik Bağlamında KKTC'de Konut Üretiminin Eleştirel Analizi” konulu seminer ile devam edecek.

“Sosyal Sürdürebilirlik Bağlamında KKTC'de Konut Üretiminin Eleştirel Analizi” ve “İnşaat Öncesi Politikaları” konulu seminerler ise bir hafta arayla her cuma günü saat 12.00’de GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda devam edecek. “Mimarlık Cuma Seminerleri” halka açık olacak ve GAÜ TV’den canlı yayınlanacak.