23 Nisan Çocuk Haftası Etkinlikleri Üniversitemizde Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

23 Nisan Çocuk Haftası Etkinlikleri Üniversitemizde Başladı

Girne Amerikan Üniversitesi Çocuk Haftası etkinlikleri Karmi Kampüs Spor Kompleksi GAUlympis’te gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törene Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal ve eşi Sevim Erdal, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ile Cemile Esenyel, Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Girne Belediye Başkan Sümer Aygın ve GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın GAÜ Okullar Grubuna bağlı kreş, anaokul ve ilkokulların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bayramını kutlamalarının ardından günün anlam ve öneminin çocuklar tarafından anlatıldığı konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından Girne Amerikan Üniversitesi Okullar grubuna bağlı kreş, anaokul ve ilkokulların folklor ve dans gösterileri törene katılanlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. GAÜ TV’den canlı olarak da yayınlanan Çocuk Haftası etkinlikleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları GAU The American College orta bahçesinde düzenlenen kermes ve çeşitli oyunlar ile devam etti.
“23 Nisan Çocuk Şenliği Kortej İle Başladı”

Girne Amerikan Üniversitesi Çocuk Haftası etkinlikleri kapsamında Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü tarafından “Çocuklar Eğleniyor” slogan ile düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği Girne şehir merkezinde düzenlenen kortej ile başladı. Çocuk Hakları bildirgesinin dağıtıldığı ve çocuk haklarına dikkat çekmek için çeşitli pankartların da taşındığı kortej sonunda folklor ve dans gösterileri ve konserlere çocuklar ve velileri yanısıra turistlerde yoğun ilgi gösterdi.
“Çocuk Panayırı ve Çocuk Hakları Konulu Atölye Çalışmaları İle Şenlik Devam Edecek”

Girne Amerikan Üniversitesi Karmi Kampüs’te 26 Nisan 2011, Salı günü saat 09.30-16.00 saatleri arasında düzenlenecek Çocuk Panayırı ile devam edecek şenlikte eğitici ve öğretici çeşitli oyunlar yanında zihinsel ve bedensel gelişime katkı sağlayan atölye çalışmaları da uzmanlar tarafından düzenlenecek. Konuyla ilgili GAÜ2den yapılan açıklamada halka açık olarak düzenlenecek Çocuk Şenliği ve Panayır programı kapsamında hafta boyunca çeşitli etkinlik ve atölye çalışmaları ile Çocuk haklarına dikkat çekiliceği belirtilirken uzmanlar tarafından hazırlanan çeşitli oyun ve atölye çalışmaları ile de çocukların 23 Nisan Kutlama haftasını eğlenceli oyunlarla geçirmelerinin amaçlandığı açıklandı.