GAÜ Tenis Takımı Namağlup Türkiye Şampiyonu

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Tenis Takımı Namağlup Türkiye Şampiyonu

Türkiye Üniversiteler Arası Tenis Şampiyonasında Girne Amerikan Üniversitesi erkek tenis takımı namağlup şampiyon oldu.

Antalya Kaya Belek Hotel’de 27 Mart – 03 Nisan tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada Girne Amerikan Üniversitesi erkek tenis takımı Ankara Üniversitesi ile ODTÜ’yü 2-1, İstanbul Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi ile İstanbul Kültür Üniversitesini 3-0’lık skorlarla mağlup eden GAÜ erkek tenis takımı şampiyonayı namağlıp tamamlayarak önümüzdeki sezon Süper Lig’de mücadele etmeye hak kazandı.
“Şampiyonluk ve Süper Lige Yükselme Başarısı Rastlantı Değil”

GAÜ erkek tenis takımının başarısı ile ilgili açıklama yapan Girne Amerikan Üniversitesi Tenis takımı antrenörlerinden Yiğit Tan GAÜ erkek ve bayan tenis takımlarının KKTC Üniversiteler Arası Tenis Turnuvasında da şampiyon olduğunu hatırlatarak Türkiye şampiyonluğu ve super lige yükselmenin rastlantı olmadığını belirtti. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Spor Kompleksi ve Tenis kortlarında yoğun bir çalışma temposu ile sezona hazırlandıklarını vurgulayan Tan, GAÜ’nün ülke sporu ve sporcularına sunduğu alt yapı imkanlarının stnadartların üzerinde olduğunun altını çizdi.
“Ülke Tenisi İçin Önemli Bir Referans”

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Spor Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada ise yükseköğretim’de 25. yılını geride bırakan GAÜ’nün 29 spor branşında ulusal ve uluslararası müsabakalarda mücadele ettiği hatırlatılarak 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ve spor tesisleri ile GAÜ’nün ülke sporu ve sporcusunun hizmetinde olduğu vurgulandı. Erkek tenis takımının elde ettiği başarının ülke tenisi için önemli bir referans olduğunun da belirtildiği açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi spor kuluplerinin başarıları ile KKTC’yi uluslararası müsabakalarda temsil etmeye devam edeceğinin altı çizildi.