Özbekistan Taşkent Ekonomi Üniversitesi’nden Serhat AKPINAR’a Ödül

Haberler

GAÜ'DEN

Özbekistan Taşkent Ekonomi Üniversitesi’nden Serhat AKPINAR’a Ödül

Yükseköğretim’de 25. yılında “3 Ada Tek Üniversite” vizyonu ile İngiltere yerleşkesi Canterbury’nin ardından Asya Pasifik yerleşkesi Singapur’u açmaya hazırlanan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’a Özbekistan Taşkent Ekonomi Üniversitesinin üstün hizmet ödülü verildi.

3 farklı kıta ve 40 farklı ülkeden 200’ün üzerinde rektör ve üst düzey üniversite yöneticisi yanında YÖK başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın da katıldığı Uluslararası Yüksek Öğretim (IHEW) çalıştayı sonrası Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’a, Özbekistan Taşkent Ekonomi Üniversitesi’nden Yüksek Öğretime vermiş olduğu üstün hizmet aktarımları nedeniyle Onursal Teşekkür Payesi takdim edildi.

Özbekistan Taşkent Ekonomi Üniversitesi’nden daha önce dönemin Eğitim Bakanı tarafından Üniversite Onur madalyası ile ödüllendirilen Serhat Akpınar’a bu kez “Onursal Teşekkür Payesi” ödülü düzenlenen törenle Özbek yetkililer tarafından verildi. Özbek Milli Kültür Kıyafetleri içerisinde ödülünü alan Serhat Akpınar İpek Yolu Yüksek Öğretim Projesi’nde de yer almıştı.

Ayrıca GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar Yüksek Öğretimdeki uluslararasılaştırma çalışma programı içerisinde yer alan ülkeler içerisinde olan Özbekistan Taşkent Ekonomi Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi arasında “İşbirliği Protokolü” ne de imza attı. Anlaşma ile 2010-2011 öğretim yılında Özbekistan Taşkent Devlet Ekonomi Üniversitesi ile öğrenci değişimi ve bilimsel araştırma alanlarında işbirliği ve bilgi paylaşımının başlayacak.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada imzalanan anlaşma ve takdim edilen “Onursal Teşekkür Payesi” ödülünün Uluslararası Yükseköğretim Çalıştayı (IHEW) sonuçlarından biri olduğu belirtilerek YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın onursal başkan olarak GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te imza koyduğu Dünya Üniversiteler Birliği anlaşmasının KKTC ve Türk yükseköğretim sistemi için önemine dikkat çekildi.

Özbekistan Eğitim Bakanlığı tarafından verilen “Üniversite Onur Madalyası” ve Özbekistan Taşkent Ekonomi Üniversitesi tarafından verilen “Onursal Teşekkür Payesi”nin özelde ülke yükseköğretiminin genelde dünya yükseköğretiminin gelişimine katkı yapan kişi ve kurumlara verildiğinin vurgulandığı açıklamada 25. yılında GAÜ’nün bilimsel bilgi birikimi ile dünya yükseköğretimine yön verdiğinin altı çizildi.