GAÜ’den Hastane Enfeksiyonları Eğitimi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Hastane Enfeksiyonları Eğitimi

Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) ve Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği işbirliği ile Hastane Enfeksiyonları Sertifikalı Eğitim programı 6-7-8 Mayıs’ta gerçekleşecek.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, Sertifika Programının 6-7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde GAÜ Kıbrıs Yerleşkesinde gerçekleşeceği bildirilirken, eğitimin, GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Başustaoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Hümeyra Zengin ve  Burcu Çınar,  Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesinden Yıldız Kılıç tarafından verileceği ifade edildi.

 

GAÜSEM ve Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği işbirliği ile gerçekleşecek olan “Hastane Enfeksiyonları” eğitim programı kapsamında, Hastane Enfeksiyonlarının önemi ve tanımı, Hastane Enfeksiyonlarının önlenmesinde el hijyeninin önemi, El hijyeni uygulamaları, Standart önlemler ve izolasyon yöntemleri, Hastane Enfeksiyonlarında sorun mikroorganizmalar, Kan yoluyla bulaşan hastalıklar ve riskli yaralanmalardan korunma, Damar içi kateter enfeksiyonları ve önlenmesi, Nosokomiyal solunum yolu enfeksiyonları ve önlenmesi, Toplam kalite yönetimi ve eğitimde uygulanması, Etkin iletişim teknikleri, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon temel ilkeleri, Cerrahi Alan enfeksiyonları ve önlenmesi  ile Hastane temizliği ve atık yönetimi  konularının işleneceği vurgulanırken, eğitim programının 50 kişilik Kontenjan ile sınırlı olduğu bildirildi.

 

Ayrıca, Programa son başvuru tarihinin 3 Mayıs 2016 olduğu ifade edilen açıklamada, ayrıntılı bilginin www.gausem.org web sitesinden veya 650 20 00 no’lu telefondan dahili 1224’den ulaşılabileceği vurgulandı.