Educaturk Fuarında GAÜ Kampüslerine Yoğun İlgi

Haberler

GAÜ'DEN

Educaturk Fuarında GAÜ Kampüslerine Yoğun İlgi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İzmir’de düzenlenen Türkiye’nin en büyük ve en geniş kapsamlı eğitim fuarı EducaTurk 2011 Uluslararası Eğitim Fuarına katıldı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla açılan fuarda 150 standın 25'i uluslararası yabancı üniversiteler tarafından açıldı. Öğrenciler ve mezunların yoğun ilgi gösterdiği fuar ile ilgili Educaturk Eğitim Fuarı Halkla İlişkiler Müdürü Burçin Aydoğan, yaptığı açıklamada İzmir'de ikinci defa açılan fuara geçen yıl 30 bin ziyaretçi katıldığını hatırlatarak bu sene 80 bin ziyaretçi hedeflediklerini söyledi.

Üniversite ve liseler öğrencileri ile velilerin yoğun ilgi gösterdiği Türkiye’nin en büyük ve en geniş kapsamlı eğitim fuarı EducaTurk 2011’e Girne Amerikan Üniversitesi, Uluslararası Ofis sorumlusu Leyla Biçer, Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim görevlisi Ergenekon Savrun ve öğrencilerden oluşan bir heyetle katıldı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile dünyaya yayılan GAÜ Kampüsleri ve eğitim programlarının yoğun ilgi gördüğü belirtildi. Yükseköğretim’de 26. yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu akademik programları ile İngiltere, Singapur ve ABD kampüslerinde öğrenimlerine devam etme fırsatının öğrenci adayları tarafından yoğun ilgi gördüğünün ifade edildiği açıklamada binlerce ziyaretçi tarafından ziyaret edilen GAÜ standının KKTC yükseköğretim sistemi ve üniversiteleri ile ilgili olumlu bir referans olduğu vurgulandı.

Dünyanın her yerinde denklik ve geçerliliği olan Girne Amerikan Üniversitesi akademik programları ve diploması yanında yükseklisans ve doktora programları ile yurtdışında dil eğitimi yanında dönemsel eğitim görme fırsatı ile kültürler arası küresel eğitim olanaklarının ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendiğinin altı çizildi.