Hindistan Kampüsünden 32 Yeni Mezun

Haberler

GAÜ'DEN

Hindistan Kampüsünden 32 Yeni Mezun

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Hindistan Jenerik Kampüsü İşletme fakültesi yükseklisans programlarının mezuniyet töreni gerçekleşti. Hindistan Bangolore kentinde gerçekleşen mezuniyet törenine GAÜ adına katılan Uluslararası Kampüsler Kordinatörü ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi konuyla ilgili GAÜ TV Aktüel Haber programına önemli açıklamalarda bulundu.

GAÜ’nün 26 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile sınırlarını Kıbrıs’ın dışına taşıyarak dünya ile bütünleşmiş küresel eğitimin merkezi olduğunu ifade eden Vehbi, dünya ileri teknoloji ve bilişim sektöründe Hindistanın önemli beyin güçlerinden biri olduğunu hatırlatarak Girne Amerikan Üniversitesi Hindistan jenerik kampüsü yükseklisans programlarının 32 yeni mezunu küresel rekabet ve iş dünyasına kazandırmasının KKTC ile yükseköğretim sistemi için çok önemli olduğunu vurguladı.
Ambargoları Delen Uluslararası Kampüsler KKTC Tanıtımına Katkı Sağlıyor

Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası kampüslerinin ve 113 dünya üniversitesi ile imzaladığı akademik işbirliği anlaşmalarının ülke tanıtımı açısından önemli olduğuna değinen Vehbi, mezuniyet törenine çok sayıda Hintli devlet yetkilisi ile bilim insanının da katıldığını belirterek törende İstikla Marşının çalındığını ve ayrıca törende gösterilen KKTC tanıtım filminin Hint yetkililer ve aileler tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Dünyanın çeşitli ülkelerindeki saygın üniversite ve eğitim kurumları ile ortak sürdürülen akademik programlarda GAÜ mezunlarının giderek çoğaldığını ve uluslararası Girne Amerikan Üniversitesi kampüslerinin ambargoları delerek KKTC tanıtımına katkı sağladığını hatırlatan Vehbi, GAÜ’nün “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile yurt dışında eğitime başlayan kampüslerinde yükseköğretim görmek isteyen öğrenciler için vize sorunun olmadığının altını çizdi.
Singapur Kampüsü Eğitime Hazır

Girne Amerikan Üniversitesi Singapur Kampüs’ünün eğitime hazır hale geldiğini de söyleyen Vehbi, GAÜ’nün öğrencilerine küresel eğitim fırsatı verdiğini vurguladı. Dünyada yüksek öğrenimin uluslararasılaşma olgusu çercevesinde geliştiğine dikkat çeken Vehbi, Avrupa Birliği’nin Bologna Süreci ve Erasmus Programları ile öğrencilerin farklı kültürleri tanımasına olanak sağladığını belirterek GAÜ öğrencilerinin 1 Kıta ve 3 Ada’ya yayılan ABD, KKTC, İngiltere ve Singapur kampüslerinde değişik kültürleri tanıyarak yükseköğrenimlerine devam edebilmelerinin öğrenci gelişimi ve KKTC yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşması açısından önemli olduğunu vurguladı.

GAÜ’nün KKTC, İngiltere, Amerika, Singapur ve Jenerik Kampüsleri ile dünya standartlarında bir eğitim verdiğinin altını çizen Vehbi, uluslararasılaşma olgusunun yükseköğretimde küresel rekabet açısından önemine dikkat çekerek Girne Amerikan Üniversitesi’nin 26 yıllık bilimsel bilgi birikimini KKTC üniversiteleri ile paylaşmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.