İç Mimarlık Sergisi Yoğun İlgi Gördü

Haberler

GAÜ'DEN

İç Mimarlık Sergisi Yoğun İlgi Gördü

tarafından “COME ON-IN-TERIOR” sloganı ile GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sadık Ülker ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yar. Doç. Dr. Devrim Yücel Besim’in açılışını yaptığı İç Mimarlık sergisi sona erdi. Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall Fuaye alanında gerçekleşen sergi Girne halkı ve GAÜ öğrencilerinin dört gün boyunca yoğun ilgisini gördü.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi’ nden yapılan açıklamada “COME ON-IN-TERIOR” slogan ile düzenlenen serginin İç Mimarlık bölümünde öğrenim gören öğrencilerin gelişimine katkı koymak, genç tasarımcıların fikirlerinin kamuoyu ile paylaşılması ve İç Mimari’de yeni akımların pratiğe indirgenmesi amacıyla düzenlendiği vurgulandı.

Ayrıca sergide kullanılmış mukavva kutu ve yumurta kaplarının yeniden değerlendirilerek tasarlandığı sergileme elemanları öğrencilerin yaratıcı fikirlerinden ortaya çıktığının altı çizildi. Geri dönüşümün yeni tasarım yaklaşımlarındaki öneminin ve çevre bilincinin öğrenciler ile sergiyi gezen sanatseverlere iletilmesi amacı ile serginin düzenlendiğinin ifade edildiği açıklamada geri dönüşüm materyallerinden tasarlanan Atatürk köşesinin yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

Yapılan geri dönüşüm eserlerinin arasında yoğun ilgi gören ve dikkat çeken Atatürk köşesi ile ilgili açıklamada bulunan İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yar. Doç. Dr. Devrim Yücel Besim Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe geçen "Efendiler! Siz hayatınızda Paşa, Mebus olabilirsiniz! Vekil olabilirsiniz! Hattâ Reisicumhur olabilirsiniz! Ama hiçbir zaman sanatçı olamazsınız! Sanat toplumun hayat damarlarından biridir!" sözünün önemine dikkat çekerek “COME ON-IN-TERIOR” slogan ile düzenlenen serginin öğrenci gelişimine yaptığı katkı yanında kamuoyuna verdiği kültürel ve sosyal mesajlar ile de amacına ulaştığını vurguladı.