Üniversitemizden Kan Bankası Yararına Kampanya

Haberler

GAÜ'DEN

Üniversitemizden Kan Bankası Yararına Kampanya

Girne, 22 Şubat 11: Girne Amerikan Üniveritesi (GAÜ) Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kan Bankası yararına kan bağışı düzenledi.

Üniveriste Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğüyle, Girne Amerikan Üniveritesi Futbolseverler Kulübü organizasyonunda gerçekleşen kan bağışı kampanyası bugün 09:00 - 14:30 saatleri arasında üniversitenin Sağlık Merkezi’nde yer aldı.
ÖNER

GAÜ Rektörü Prof. Yıldırım Öner etkinlikle ilgli basına yaptığı açıklamada, Girne Amerikan Üniveritesi’nin her konuda sosyal sorumluluk projeleri düzenleyen bir üniversite olduğunu belirterek, bu bağlamda kan bankası yararına bağış kampanyası düzenleyen Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğü ile Futbolseverler Kulübü’nü kutladı.

Kan vermenin kutsal bir görev olduğunu vurgulayarak, kan vermenin sağlığa faydaları olduğunu belirten Rekör Öner, anlamlı organizasyonun düzenlenmesinde katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.
KESKİN

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kan Bankası Kimyageri Suat Keskin de yaptığı açıklamada, son dönemlerde birçok üniveriste ve derneğin kan bankası yararına bağış kampanyaları düzenlemekte olduğunu belirterek, konuya gösterilen duyarlılığa teşekkürlerini sundu.

Ülkedeki kayıtlı 178 thallasemia hastasında 150’sinin yaşamlarının idamesi için düzenli kan almak zorunda olduğunu belirterek, Kan Merkezi’nin yılda topladığı 11 bin ünite kanın yaklaşık 5 binini thallasamia hastaları için kullandıklarını kaydeden Keskin, bununla beraber ülkede meydana gelen trafik kazası yaralanmaları, kanser hastaları ve diğer hastalıklar da da kana ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

Kanın başka bir üretim şekli olmadığını ve tek kaynağının insan olduğunu anımsatan Keskin, bir damla kan hayat kurtarır sloganına vurgu yaparak kan bağışının bir vatandaşlık görevi olduğunun altını çizdi.