Mimarlık Cuma Seminerleri GAÜ’de Başladı

Mimarlık Cuma Seminerleri GAÜ’de Başladı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından “Cuma Seminerleri” başlığı altında organize edilen Mimarlık ile ilgili ana konuların küresel zeminde tartışılacağı seminerler dizisi Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda başladı.

Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık bölümü öğretim görevlisi Dr. Hossein Sadri konuşmacı olarak katıldığı “Sosyal Mekanın Yeniden Üretimi” konulu seminer ile başlayan “Cuma Seminerleri” dizisinin ilk oturumu GAÜ TV’den canlı yayınlandı.

Mimarlık disiplini ve ilgi alanları konularında gerçekleşecek seminerler dizisinin mimarlık ile ilgili küresel tartışmalara katkı koymak ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak amacıyla düzenleneceği açıklandı.
Seminerler Online-Konferans İle Küresel Tartışmalara Katkı Koyacak

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerine ek olarak Türkiye Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Koç Üniversitesi, İngiltere Oxford Brookes Üniversitesi, Suudi Arabistan King Fahd Üniversitesi, Tayland King Mongkut Üniversitesi ile Macaristan Central European Üniversitesi’nden bilim insanlarının online konferans yoluyla katılacağı ve tartışmalara katkı koyacağı seminerler dizisinin ana konularının kent ve toplum, sosyal mekan ve mimarinin toplumsal boyutları olduğunun belirtildiği açıklamada her hafta cuma günleri saat 12:00’de Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonu’nda yapılacak olan seminerlerin GAÜ TV’den canlı yayınlanacağı ve halka açık olduğu ifade edildi.

Cuma Seminerleri”nin programı şöyle:

25 Şubat 2011 Üçüncü Çeşit Yakın Karşılaşmalar: Kentsel Koruma ve Topluluk Kimlikleri Üzerine Bir Olgu
Yrd. Doç. Dr. Murat ÇETİN - Kral Fahd Ünivertsitesi Suudi Arabistan

4 Mart 2011 Kent ve İnternet
Yrd. Doç.Dr. Jakob Rigi – Central Europe Üniversitesi Macaristan

11 Mart 2011 Kent Planlamada Sembolizm: Eleştirel Bir Yorum
Doç. Dr.Üstün Alsaç - GAÜ KKTC

18 Mart 2011 Vatandaş ve Muhtaç arasında Salınmak: İstanbul'da Sakat Hakları Tartışmas
Yrd. Doç. Dr. Dikmen Bezmez - Koç Üniversitesi - Türkiye

25 Mart 2011 Mimarlık ve İnsan Hakları
Graeme Bristol – King Mongkut’s Üniversitesi - Tayland

1 Nisan 2011 Yereli Düşünmek: İstanbul Küreselleşme Projesine Muhalefet