GAÜ’lü Minik Eskrimci Namağlup Şampiyon

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’lü Minik Eskrimci Namağlup Şampiyon

Eskrim Gelişim ve Dostluk Kampına katılan Kuzey Kıbrıs Eskrim takımı yurda döndü. 7-13 Şubat 2011 tarihleri arasında Fethiye’de düzenlenen kamp boyunca düzenlenen müsabakalarda başarılı dereceler elde eden eskri takımı yurda kupalar ve madalyalar ile birlikte döndü. Süper Minik ve Minik Erkek flore branşlarında mücadele eden Girne Amerikan Üniversitesi öğrencisi Deniz Futsi namağlup olarak şampiyonluğa ulaştı.

Girne Amerikan Üniversitesi , Akdeniz Spor kulubü ile Yenicami Ağdelen Sor Kulubü eskrim takımı sporcularından oluşan Kuzey Kıbrıs Eskrim takımı süper minik erkek flore, yıldız bayan flore, bayan flore ve erkek flore branşlarında şampiyon olurken çeşitli branşlarda da eskrimciler gümüş ve bronz madalyalar kazandı.

Kamp boyunca yapılan çekişmeli müsabakalar ilk gününde Yıldız Ferdi Bayan Flöre branşında Mine Bihter Uçar şampiyon olurken, Gizem Aslanyürek üçüncülük kürsüsüne çıktı. Yıldız Ferdi Erkek Flöre branşında final oynayan 2 sporcumuzdan Berker Abacı şampiyonluğu alırken Berkay Çağay ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

İlk gün Süper Minik Erkek Flöre'de Deniz Futsi şampiyon olurken müsabakaların ikinci günü oynanan minik erkek flöre kategorisinde de şampiyonluğu kimseye bırakmadı. Süper Minik Ferdi bayan Flöre'de Meltem Çolak ve Yıldız Bayan Kılıç Kategorisinde Asya Gümüş ikinci olurken Arın Gümüş Fair Play ödülüne layık görüldü.

Müsabakaların ikinci gününde ise Yıldız Bayan Flöre takımından Gülten Hocaoğlu, Mine Bihter Uçar ve Gizem Aslanyürek, Erkek Flöre takımından Ulaş Ozar, Berker Abacı, Müslüm Bulanık ve Berkay Çağay iki kategoride de şampiyonluğu ulaştı. Süper Minik ve Minik Erkek flore branşlarında Deniz Futsi her iki kategoride de namağlup olarak şampiyonluğa ulaştı.

Ercan Havalimanında kamp ile ilgili GAÜ TV Aktüel haber programına bir değerlendirme yapan KKTC Eskrim Federasyonu Antrenörü Ömer Aydın, kampın faydalı geçtiğinin ve müsabakalarda gösterilen başarının Kuzey Kıbrıs’ta Eskrim Sporunun geldiği son noktayı göstermesi bakımından önemli olduğunu söyledi. Fethiye'de yapılan kampın sporculara önemli derecede faydası olduğunun da altını çizen Aydın, Eylül ayında düzenlenecek bir sonraki kampın ülkemizde düzenleneceğinin sözlerine ekleyerek eskrim sporuna gelişmesine katkı yapan başta KKTC Eskrim Federasyonu ve Girne Amerikan Üniversitesi olmak üzere tüm kurum ve kulüplere teşekkür etti.