Sergi Geliri Kıbrıs Çocuk Vakfına Bağışlanacak

Haberler

GAÜ'DEN

Sergi Geliri Kıbrıs Çocuk Vakfına Bağışlanacak

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Reklam Üretimi ve Reklam Atölyesi dersleri kapsamında Sevgi temalı projelerde elde edilen fotoğrafların sergilendiği “Sevgini Anlat” fotoğraf sergisi GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner tarafından açıldı. Açılışa Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay Ataol yanında öğretim görevlileri, öğrenciler ve fotoğraf severler de katıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlilerinden Feriha Dikmen’in koordinatörlüğünde hazırlanan sergi GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall sergi salonlarında bir hafta boyunca fotoğraf severlerin ziyaretine açık olacak. Ayrıca sergi boyunca MonArt Sanat Galerisi sahibi ressam Sevim Erdal’ın sevgi temalı yağlı boya tabloları da sanat severler tarafından ziyaret edilebilecek.
Sergiye Özel Tasarlanan Kartların Geliri Kıbrıs Çocuk Vakfına Bağışlanacak

Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Hikmet Uluçam tarafından tasarlanan “Sevgini Anlat” sergisine özel kartların da satışa sunulduğu fotoğraf sergisinde elde edilen gelir Kıbrıs Çocuk Vakfına bağışlanacak.

Konuyla ilgili bir GAÜ TV’ye açıklama yapan Feriha Dikmen “Sevgini Anlat” fotoğraf sergisinin Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri ve fotoğraf tutkunlarından yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Hikmet Uluçam yanında kendisinin de katılımı ile sergi sonunda fotoğraf analizi üzerine çeşitli atölye çalışmalarının da düzenleneceğini ifade eden Dikmen, fotoğraf sevgisi ve analizinin sosyal çevreyi ve toplumu anlama, kendini ifade edebilme ve çeşitli alanlarda önemli mesajları kamuoyuna aktarma görevine dikkat çekerek sevgi teması ile düzenlenecek “Sevgini Anlat” fotoğraf sergisinin sözkonusu ilkeler ve bakış açısı kapsamında hazırlandığını vurguladı.
Sevginin Farklı Şekilleri Fotoğraflarla İfade Edildi

Serginin amacının kişilere göre sevginin farklı şekillerde ifade edildiğini fotoğraflar yolu ile göstermek olduğunu da belirten Dikmen, İletişim Fakültesi bünyesinde gerçekeleşen teorik ve pratik akademik etkinliklerde öğrencilerin teorikte öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürerek ortaya çıkan çalışmaları Sevgi teması çerçevesinde kamuoyu ile paylaşmak amacıyla projenin hayata geçirildiğini de sözlerine ekledi.