Sevgini Anlat Fotoğraf Sergisi GAÜ’de Açılıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Sevgini Anlat Fotoğraf Sergisi GAÜ’de Açılıyor

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Üretimi ve Reklam Atölyesi dersleri kapsamında Sevgi temalı projelerde elde edilen fotoğrafların sergileneceği Sevgililer Gününe Özel “Sevgini Anlat” isimli fotoğraf sergisi GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te açılıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlilerinden Feriha Dikmen’in koordinatörlüğünde hazırlanan sergi GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal tarafından 14 Şubat 2011 tarihinde saat 11.00’de açılacak. “Sevgini Anlat” isimli sergi 14 Şubat 2011 tarihinden itibaren GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall sergi salonlarında ziyarete açık olacak.
Sergi Sonunda Fotoğraf Analizi İle İlgili Atölye Çalışmaları Düzenlenecek

Konuyla ilgili bir GAÜ TV’ye açıklama yapan Feriha Dikmen “Sevgini Anlat” fotoğraf sergisinin Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri ve fotoğraf tutkunlarından yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Hikmet Uluçam yanında kendisinin de katılımı ile sergi sonunda fotoğraf analizi üzerine çeşitli atölye çalışmalarının da düzenleneceğini ifade eden Dikmen, fotoğraf sevgisi ve analizinin sosyal çevreyi ve toplumu anlama, kendini ifade edebilme ve çeşitli alanlarda önemli mesajları kamuoyuna aktarma görevine dikkat çekerek sevgi teması ile düzenlenecek “Sevgini Anlat” fotoğraf sergisinin sözkonusu ilkeler ve bakış açısı kapsamında hazırlandığını vurguladı.

Sevgi teması ile düzenlenecek “Sevgini Anlat” fotoğraf sergisinin tüm fotoğraf tutkunlarının ziyaretine açık olduğunun da altını çizen Dikmen, öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıyan ve üniversite ile özelde Girne kentini genelde tüm Kıbrıs ile toplumu birbirine bağlayan kültürel, akademik ve sanatsal etkinliklerin üniversitelerin kaliteli yükseköğretim verme yanında asli görevlerinden biri olduğunu vurguladı. Girne Amerikan Üniversitesi’nin kent ve ülke insan ile birarada olmak, kent ve ülke insanı için üretmek prensibi ile 25 yılı geride bıraktığını da hatırlatan Dikmen, açıklamasında çeşitli temalar ile önemli mesajların toplumun tüm kesimlerine aktarılacağı fotoğraf sergileri ve atölye çalışmaları ile bilimsel etkinliklerin devam edeceğini de belirtti.
Sevgi Farklı Şekilleri Fotoğraflara Yansıyacak

Serginin amacının kişilere göre sevginin farklı şekillerde ifade edildiğini fotoğraflar yolu ile göstermek olduğunu da belirten Dikmen, İletişim Fakültesi bünyesinde gerçekeleşen teorik ve pratik akademik etkinliklerde öğrencilerin teorikte öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürerek ortaya çıkan çalışmaları Sevgi teması çerçevesinde kamuoyu ile paylaşmak amacıyla projenin hayata geçirildiğini de sözlerine ekledi.