Üniversitemizden Betondan Kaleye 400 Fidan

Haberler

GAÜ'DEN

Üniversitemizden Betondan Kaleye 400 Fidan

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) sosyal duyarlılık ve sorumluluk projelerine devam ediyor. Hızla artan şehirleşme ve inşaatlar ile betondan kaleye dönen turizm başkenti Girne’ye GAÜ tarafından 400 fidandan oluşan narenciye ve zeytin ormanı kazandırıldı.

Girne-Karaoğlanoğlu arasında GAÜ’nün kullanımında olan yeşil alan içerisinde yer alan 400 yıllık anıt zeytin ağaçlarının korunması yanında Girne Amerikan Üniversitesi tarafından 400 adet narenciye ve zeytin fidanı ekildi.
Çocuklarımızın Geleceği Yeşilde ve Doğadadır

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamada hızla artan betonlaşma ve çarpık yapılaşmaya dikkat çekilerek sürdürülebilir doğa ve doğal alanların arttırılması için GAÜ’nün Girne kenti içerisinde yeşil alanları artırma ve yeni ormanlar yaratma projelerini hayata geçirmeye başladığı vurgulandı.

Gelecek nesillere bilimsel bilgi yanında bırakılacak en güzel mirasın doğa olduğuna da işaret edilen açıklamada sosyalleşme süreçleri ile birey haline gelmeye başlayan çocukların okul dışı eğitimlerini sürdürecekleri ve doğa sevgisini yaşayarak öğrenecekleri alanların doğaya ve çevreye sahip çıkan bireylerin yetişmesinde önemli olduğu vurgulandı.

Çocukların geleceğinin yeşilde ve doğada olduğuna vurgu yapılan açıklamada sürdürülebilir doğa ve doğal alanların korunarak yaygınlaştırılması için Girne Amerikan Üniversitesi’nin ilgili resmi kurum ve sivil toplum örgütleri ile ortak projelere de imza atmaya hazır olduğunun altı çizildi.