İçinizdeki Sanatçıyı Keşfedin

İçinizdeki Sanatçıyı Keşfedin

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile MonArt Galeri işbirliğinde düzenlenen resim ve heykel kurslarına başlandı.

MonArt Galeri sahibi Sevim Erdal, kursların başlaması nedeniyle düzenlediği tanışma kokteylinde yaptığı konuşmada çok heyecanlı olduğunu, GAÜ Art Academy ile birlikte yeni bir vizyona kavuşan MonArt Galeri’nin sanatın ön plana çıkması için yaptığı çalışmalara daha güçlü biçimde devam edeceğini vurguladı.

Bu yıl gerçekleşecek kursların sonunda sertifika programıyla kursiyerlerin seviyesini bir adım daha ileriye taşıyacaklarını vurgulayan Sevim Erdal şöyle dedi:

“Bu yıl yeni bir vizyon ile yeni binamızda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Girne Amerikan Üniversitesi ile birlikte sürecek çalışmalarımız akademik bir ortamda devam edecek ve bu kurslar meslek olarak ilerlemek isteyenlere önemli bir ayrıcalık sağlayacak”

Sevim Erdal, sanatçıların en mutlu anlarını eserlerini sergilediklerinde yaşadığına dikkat çekerek “Geçtiğimiz yıl resim ile birlikte heykel kursları da başlatıldı, hem öğrenciler hem de halkımızın bu konuya duyduğu büyük bir ilgi söz konusu, bu kokteylde bulunan herkesi geleceğin sanatçıları olarak görüyor ve bundan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

Kıbrıs’ta sanatın öne çıkması için gösterilen her türlü çabayı desteklediklerini anlatan Sevim Erdal “Sanatçılar olarak resim ve heykele verilen değerin, emeğe gösterilen saygının ve sanat alanlarına yönelik farkındalığın artması için hep birlikte gayret gösteriyoruz” dedi.

"Sanata, sanatçı ruhumuzla sahip çıkmalmıyız" diye konuşan Sevim Erdal, kayıt yaptırmak için çeşitli nedenlerle geç kalan kursiyerler için kayıtların devam edeceğini, resim ve heykele ilgi duyan, farklı bir meslek düşünen herkesi Girne Amerikan Universitesi Art Academy ‘de  davet ediyoruz" dedi.