GAÜ, ‘YEŞİL DİRENÇ ZİRVESİ’NDE YERİNİ ALDI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, ‘YEŞİL DİRENÇ ZİRVESİ’NDE YERİNİ ALDI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), geçtiğimiz günlerde düzenlenen; Milli Eğitim Bakanlığı, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD), Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ) iş birliği ve Türk Hava Yolları, Acapulco Resort, BRTK ve Kıbrıs Gazetesi katkılarıyla gerçekleştirilen “Yeşil Direnç Zirvesi”ne katılarak yerini aldı.

GAÜ Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı’na, GAÜ ‘Eğitim Öğretim ve Araştırmada Mükemmeliyet Merkezi’ Başkanı Prof. Dr. Terin Adalı tarafından verilen bilgiye göre GAÜ; GAÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Salaheldin Elabiad’ın ekip başkanlığını üstlendiği grup, Mukaddes Han, Ertuğrul Kekeç, İbrahim Alay, Mustafa Şahinoğlu, Ayşe Ceren Kılınç, Rohat Akbalık, Ayberk Demirezer ve Sıla Torunsekiz adlı öğrencilerden oluştu.

Yapılan bilgilendirilmede; “2025- 2026 Akademik Yıl temasını; “GAU UnıGREEN- ECO Smart” olarak belirlemiş olan Girne Amerikan Üniversitesi’nin öğrencileri de, bu çerçevede; Sadece yönetimsel değil, üniversitenin tüm bileşenlerinin temsil edildiği bir anlayışla; Yeşil dönüşüm ve dirençlilik vizyonunun tartışıldığı ve ortak çözümlerin önerildiği oturumlarda güncel çevre politikaları hakkında bilgi edinme ve farkındalıklarını artırma fırsatı bulmuş oldular. Bu adımlar ve GAÜ bünyesinde kurulan “Sürdürülebilirlik Ofisi”, öğrencilerinizin çevresel duyarlılığını geliştirmeyi ve sürdürülebilir bir gelecek için, daha aktif sorumluluk bilinci kazanmalarını da hedeflemektedir.” denildi. 

 

-----------------------------------------GAÜHABER/28.10.2025---------------------------