GAÜ’NÜN YER ALDIĞI FESTİVALDE, DEV TAVADA PİŞİRİLEN SUCUKLU YUMURTA, ‘GUINNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRDİ.

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’NÜN YER ALDIĞI FESTİVALDE, DEV TAVADA PİŞİRİLEN SUCUKLU YUMURTA, ‘GUINNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRDİ.

 

UNESCO tescilli gastronomi şehri Afyonkarahisar’da, “Tarihle Mayalanan Şehir” temasıyla 19- 21 Eylül tarihleri arasında düzenlenen; “7’inci Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali”nde, bölge mutfağı ve birbirinden lezzetli yöresel ürünler yemek tutkunlarının beğenisine sunuldu. Festivalde, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü de temsil edildi. Şef/ Öğretim Görevlisi Ali Özçil ile Doç. Dr. İhsan Ali Özçil, uluslararası festivalde seçkin davetliler arasında yer aldı.

 

GAÜ Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı’nca verilen bilgiye göre; Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi öncülüğünde, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Zafer Kalkınma Ajansı, Turizm- Gastronomi Federasyonu’na bağlı dernekler ve Zafer Bölgesi Turistik Otelciler İşletmeciler Derneği ( ZAFTODER ) iş birliğiyle gerçekleştirilen festivalin en ilgi gören bölümü ise; ‘1930 kilogramlık sucuklu yumurta’nın dev tavada pişirilerek, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi oldu.

 






------------------------------------------GAÜ HABER/ 24.09.2025-------------------------------------