Denizcilik Fakültesi Kayıtları Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

Denizcilik Fakültesi Kayıtları Başladı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında eğitime başlayan Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi Ulaştırma ve Lojistik ile Güverte bölümlerine öğrenci alınacağını açıkladı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada 2009-2010 akademik yılı içerisinde GAÜ Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Celal Barla’nın katılımı ile imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile “Öğretim Üyesi değişimi”, “Destek ve Program geliştirme projeleri” ve “Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO STCW kuralları doğrultusunda Zabitan Ehliyeti alınmasına destek sağlanması “ konularında varılan kararlar Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC denizcilik sektörü için büyük önem taşıdığı da hatırlatıldı.
Girne Amerikan Üniversitesi Diploması ile Denizlere Hükmet

Yükseköğretim’de 25. yılını geride bırakan GAÜ, “3 Kıta 4 Kampüs Tek Üniversite” vizyonu ile İngiltere yerleşkesi Canterbury Kampüs ardından Asya Pasifik Yerleşkesi Sinagapur Kampüsü ve ABD Kampüsü eğitime açtığı yeni akademik yıl ile birlikte Denizcilik Fakültesi bölümlerine öğrenci alınacağını açıkladı.

GAÜ Denizcilik Fakültesi ilk mezunlarının “3 Kıta 4 Kampüs Tek Üniversite” vizyonu ile İngiltere, Singapur ve ABD’de açılan kampüslere ilk uzun açık deniz yolculuğunu da yapmalarının hedeflendiğinin belirtildiği açıklamada Türkiye’nin Denizcilik Eğitiminde en önemli üniversitesi Piri Reis ile diğer üniversite ve resmi kurumlar ile işbirliklerinin öğrencilerin en iyi eğitimi almaları adına süreceğinin altı çizildi.
Türkiye Denizcilik Müsteşarlığı Destekliyor

GAÜ ile Piri Reis Üniversitesi arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile Ulaştırma ve Lojistik ile Güverte bölümlerine öğrenci alınması ve yetiştirilmesi projesine Türkiye Denizcilik Müsteşarlığı da destek veriyor.

İTÜ, 9 Eylül Üniversitesi, KTÜ Denizcilik Fakültesi gibi yükseköğretim kurumlarına destek veren, IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) ve Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) tarafından kurulan Piri Reis Üniversitesi ile Girne Amerikan Üniversitesi arasında yapılan anlaşmalar ile denizcilik alanında daha iyi projeler gerçekleştirileceğini ifade eden üniversite yetkilileri her akademik dönemde gelişmelerin gözden geçirileceğini ve yeni fikirlerle farklı çalışmalara imza atacaklarını belirtti.
Amatör Yat Kaptanlığı ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü Kursu Başlıyor

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi ve GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) işbirliği ile amatör yat kaptanlığı ve kısa mesafe telsiz operatörlüğü kurslarının dönem sonu itibari ile ilk mezunlarını vereceği ve yeni kursların şubat 2011 tarihi ile başlayacağının da belirtildiği açıklamada eğitim ve kursların GAÜ öğretim görevlilerinden katan Efdal Safel tarafından verildiği ifade edildi.

Deniz tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği Amatör Yat Kaptanlığı ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü kursları ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi ve Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) nden alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada daha fazla bilgiye www.gau.edu.tr veya 650 20 00 no’lu telefondan da ulaşılabileceği vurgulandı.