KARDEŞ ÜNİVERSİTEMİZ KAÜ ÖĞRENCİLERİ MEZUN OLDU

Haberler

GAÜ'DEN

KARDEŞ ÜNİVERSİTEMİZ KAÜ ÖĞRENCİLERİ MEZUN OLDU

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni yapıldı.

KAÜ Alayköy Kampüsünde düzenlenen törene Cumhuriyet Meclis Başkanı Zorlu Töre, Maldivler 5. Cumhurbaşkanı MR. Mohamed Waheed Hasan Manik, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Haydar, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci, Final Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hüseyin Yaratan, Dünya Barış Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sağsan, GAÜ COO’su Doç. Dr. Hüda Hüdaverdi başta olmak üzere akademik kadro, mezun öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi.

Mezun öğrencilerin sahneye çıkması ve davetlileri selamlamasıyla açılışı yapılan tören 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. Gelişimini istikrarlı bir şekilde sürdüren KAÜ misyon ve vizyonunu tanıtan tanıtım filmi izlendi. Ardından KAÜ Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Keçeci açılış konuşmasında, “Öğrencilerimizin başarısını taçlandırmak üzere bir aradayız” dedi ve 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, geride kalanlara sabır diledi. Keçeci “Deprem felaketi bizlere acı dersler verdi. Çocuklarımızı, anne babalarımızı, kardeşlerimizi, komşularımızı, arkadaşlarımızı kaybetmenin derin üzüntüsü öfke ve isyana dönüştü. Ancak zaman geçtikçe isyanımızı doğa olaylarına değil kendimize yöneltmemiz gerektiğini öğrendik. Bu felaket, insanlığa bilginin akılla buluştuğu noktada bilimin önemine işaret etti” dedi.

KAÜ’nün her geçen gün daha da büyüyerek yeni mezunlarını uğurlamaya devam ettiğini belirten Keçeci, gelecekte de daha fazla projeyle toplum ve yükseköğrenimi birleştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Maldivler 5. Cumhurbaşkanı MR. Mohamed Waheed Hasan Manik ise KKTC’nin ikinci evi olduğunu vurgulayarak, KAÜ mezunlarına başarılar diledi.

Cumhuriyet Meclis Başkanı Zorlu Töre yaptığı konuşmada, öğrencilerin üniversiteden mezun olduktan sonra yepyeni bir hayata başlayacağına değinerek, mezun olan öğrencilerin gittikleri ülkelerde KKTC’nin birer fahri elçisi olacağını söyledi ve KKTC’yi asla unutmamalarını istedi. Töre: “Sizler KKTC’nin gönül sevdalıları oldunuz. Onun için bizim devletimizi gittiğiniz yerlere taşıyınız” dedi.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, KKTC’nin üniversiteler adası olduğunu belirtti ve KKTC’nin de 6 Şubat depremi çok yakından hissettiğini vurgulayan Avcı, hayatını kaybedenlere rahmet diledi.  Avcı, mezun öğrencilere seslenerek geleceğe emin adımlar atabilecekleri iyi bir eğitim aldıklarını vurguladı, KAÜ Akademisyenlerine bir meslektaşları olarak teşekkür etti.

 Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi. 2022-2023 Akademik Yılı KAÜ birincisi Fatma Özok üstün başarı belgesi alarak mezuniyet kütüğüne isminin yer alması için çivi çaktı. Ardından derece alan mezunlara diploma ve madalyaları verildi ve sırasıyla öğrencilere diplomaları takdim edildi. Aşçılık Bölümü hoca ve öğrencilerinin birlikte hazırladığı Mezuniyet Pastası kesildi ve geri sayımlar eşliğinde kepler havaya atılarak tören sona erdi.