GAÜ’DE MİNDFULLNESS SERİSİNİN ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’DE MİNDFULLNESS SERİSİNİN ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİ

 


Prof. Dr. Zümra Atalay, Mindfullness eğitimi verdi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mindfulness Şefkat Kabul seminerlerinin üçüncü oturumu Yeni Olasılıkları Mümkün Kılma Sanatı gerçekleştirildi.

Etkinliğe çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

Psikolojik Danışman, Mindfulness Eğitmeni, Yazar, Akademisyen, Mindfulness Institute Türkiye Kurucusu, Anbean Mindfulness App Kurucu Ortağı, Türkiye Mindfulness Eğitmenleri Derneği Kurucu Üye ve Başkanı olan Prof. Dr Zümra Atalay'ın katılımıyla GAÜ Spectrum Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde uygulamalarda yapıldı.

Etkinlikte özdeğerler, insanları anlama biçimi ve insanlara duyduğumuz şefkat üzerine eğitimler verildi.

ATALAY, “ÜÇÜNCÜ BULUŞMA İÇİN OLDUKÇA HEYECANLIYIM”

Eğitim öncesi GAUMedia’ya açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Zümra Atalay, “GAÜ öğrencileri ile bu üçüncü ve final buluşmamız” dedi ve şunları ekledi, “Tüm kadim öğretiler, ruh sağlığı ve şifası ve son aşaması kabuldür. Kabul bir süreçtir” dedi.

AKKAYA, “BİLGİLER VİZYONUMUZA KATKI SAĞLAYACAK”

İşletme fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Akkaya “Bu gibi konferanslarımızın okulumuzda düzenleniyor olması bizlere çok büyük katkılar sağlayacaktır. Bu gibi konuların burada tartışılıyor olması hoca ve öğrencilerimizin vizyonuna katkı sağlayacaktır” dedi

SAYGILI, “PAYLAŞILAN BİLGİLER BAŞARI NOKTASINDA OLDUKÇA ÖNEMLİ”

İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Neriman Saygılı,  “Üniversitemize akademik ve öğrencilerimiz açısından çok yararlı etkinliklere imza atıyor. Biz öğretim  üyeleri ve öğrenciler açısından bu tür etkinlikler çok önemli. Bilgilerin verilen noktalarda başarıya ulaşmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

SİNAL, “ÖĞRENCİLERİMİZİ BU GİBİ ZENGİN İÇERİKLERDEN FAYDALANDIRMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Aysin Sinal, “ Zümra hocanın burada olması bizi mutlu ediyor. Öğrencilerimize ve bizlere çok faydalı olacağına eminim.  Öğrencilerimizi bu gibi seminerler değişik yönlerden bilgi almalarını sağlıyoruz bu da öğrencilerimizin geleceği için oldukça faydalı” dedi.

 

 

PROF. DR. ZÜMRA ATALAY KİMDİR?

 

Prof. Dr. Zümra Atalay, Mindfulness Eğitmenidir. 2014 yılında Mindfulness Institute Türkiye’yi kurmuştur. Temel çalışma alanı bilinçli farkındalık (mindfulness), bilinçli farkındalık temelli terapiler, şefkat (compassion) ve şefkat temelli terapilerdir. Doktora tezi de bu iki konu üzerinedir. TUBITAK bursu ile misafir öğretim üyesi olarak bulunduğu Rochester Üniversitesi Psikoloji Bölümünde “Mindfulness ve Psikolojik İhtiyaçlar” üzerine bir proje yapmıştır. Bu konu ile ilgili Uluslararası indekslerde taranan ve ulusal hakemli dergilerde makaleleri, TUBITAK projeleri, ulusal ve uluslararası kongrelerde bildirimleri, yüksek lisans ve doktora düzeyinde vermiş olduğu dersleri, danışmanlığını yaptığı yüksek lisans ve doktora tezleri bulunmaktadır.

Zümra Atalay; Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı (MBSR), Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi (MBCT), Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam (MBCL) eğitici eğitmeni, İş yerlerinde kullanılan Search Inside Yourself (SIY) ve Okullar İçin .b foundations eğitmenidir. EAMBA (European Association of Mindfulness Based Approaches) kurulduğundan beri aktif üyesidir. Üniversitede verdiği derslerin ve akademik çalışmaların yanı sıra Mindfulness Institute bünyesinde düzenli aralıklarla MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction Program) ve MBCT (Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi)  grup çalışmaları, yurt içi ve yurt dışından alanında uzman kişiler ile çeşitli alanlara yönelik mindfulness eğitimleri ve eğitici eğitmenlikleri düzenlemektedir. Ayrıca kurumlara yönelik eğitimler ve bireysel terapi seansları vermektedir.

Türkiye Mindfulness Eğitmenleri Derneği (MINDED) kurucu üyesi ve başkanı, Mindfulness Temeli Meditasyonları içeren mobil uygulama Anbean Mindfulness App‘in kurucu ortağıdır.

Aynı zamanda Mindfulness ve Şefkat ile ilgili 6 kitabın yazarıdır.