THE AMERİCAN COLLEGE DEPREM TATBİKATI YAPTI

Haberler

GAÜ'DEN

THE AMERİCAN COLLEGE DEPREM TATBİKATI YAPTI


Girne Amerikan Üniversitesi Okullar Grubuna bağlı The American College öğrencileri Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından afet eğitimi aldı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından düzenlenen afet eğitim programı ile deprem tatbikatı gerçekleştiren The American College öğrencilerinin afetlere karşı eğitim seviyeleri arttı.

Öğrenciler, deprem öncesinde yapılacaklar, deprem esnasında yapılacaklar ve sonrasında uygulanacaklar hakkında uygulamalı bir şekilde eğitimlerini gerçekleştirdi.

 Eğitimin ardından görüşlerini paylaşan öğrenciler tatbikatın kendilerini daha da tecrübelendirdiklerini belirterek, “Almamız gereken önlemler, deprem anında yapacaklarımız hakkında bilmediklerimizi öğrendik. Gerçekçi bir tatbikattı” dedi.

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan The American College Müdürü Burcu Öykün, “Sivil Savunma Teşkilatı bizlere depremde nasıl güvenli bir şekilde hareket edip nasıl tahliye edileceğini gösterdiler, bu tatbikat bizleri daha da bilinçlendirdi” dedi.

The American College Müdür Muavini Fatih Seyitler,  “Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde herhangi bir afet karşısında nasıl davranmaları gerektiği konusunda  öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bilgilendirdik. Bu tip tatbikatları sık sık tekrarlayarak yapmaya gayret göstereceğiz. Umarım faydalı bir eğitim olmuştur” şeklinde konuştu.

The American College Müdür Muavini Şengül Hoşgör Çetin ise “Bize deprem her zaman uzakmış gibi geliyordu fakat bu son yaşananlar bizlere depremin çok uzak olmadığını gösterdi. Bu nedenle bu tip tatbikatların yapılması bizim için çok önemliydi. Bugün okulumuzda yapılan tatbikat ile ilgili herkese teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.