GAÜ TEK YÜREK OLDU

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ TEK YÜREK OLDU

GAÜ Türkiye’deki depremden dolayı kriz masası oluşturdu ve yardım kampanyası başlattı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GAÜ COO'su Doç. Dr. Hüda Hüdaverdi, "GAÜ Ailesi olarak yaşanan deprem felaketinden dolayı kriz masası oluşturduk bu noktada tüm imkanlarımızı seferber ettik" dedi.

Kriz masasıyla ilgili detayları aktaran Doç. Dr. Hüdaverdi,  “Biz GAÜ olarak üzerimize düşen vazifeyi yapmaya çalışıyoruz.  Kriz masası ile deprem bölgelerinde olan öğrencilerimize ulaşmaya çalışıyoruz, ihtiyaçlara yönelik neler yapabileceğimizi öğrenmeye çalışıyoruz. Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi ile de entegre olarak üniversitemiz bünyesinde kurulan Psikolojik Danışmanlık Merkezimizi de online platforma taşıyarak hastane ve üniversite arasında köprü kuruyoruz” sözlerini ifade ederken yapılan çalışmaların yalnızca GAÜ öğrencilerine yönelik olmadığının altını çizen Hüdaverdi, Sağlık Bakanı ile yaptığı istişare sonucunda depremzedelere online platformda Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi ile destek verebileceklerini kaydetti.

BAĞIŞLAR TEK MERKEZDEN KIZILAY’A ULAŞTIRILACAK

Bir yandan da bölgede muhalefet hava koşullarına da dikkat çeken Hüdaverdi, temel ihtiyaçların da elzem olduğunu belirterek, çocuk maması ve battaniye başta olmak üzere ihtiyaç duyulan malzemeleri tek merkezde toplayarak Kızılay aracılığı ile Türkiye’ye ulaştıracaklarını kaydetti.

GAÜ AFAD EKİBİ HATAY’DA 

GAÜ Personel ve çalışanlarında desteği ile maddi olarak da bağışların toplandığını kaydeden Hüdaverdi, GAÜ kriz merkezinde Ada’da kalan öğrencilerimizle ‘Toplum Gönüllüleri Ekibi’ oluşturduk dedi ve ekibin 24 saat görev başında olduğunu ekleyerek GAÜ öğrencilerinden oluşan AFAD ekibinin de Hatay bölgesine ulaştığını kaydetti.  Hüdaverdi, “Eğitimli öğrencilerimize öncelik vererek Sivil Savunma aracılığı ile bölgeye göndermiş durumdayız. Şu anda GAÜ olay bölgesinde bir diğer taraftan Kurucu Rektörümüz Serhat Akpınar, gönüllülerin oraya ulaşması, sağlık personeller ve operatörlerin ulaşımını sağlamak için çalışmalar yürütülüyor. Cumhurbaşkanlığı vasıtası ile Türkiye’ye destek aktarılacaktır. Şu anda hepimiz seferberlik içinde hareket ediyoruz.  Hepimiz Türkiye için anavatan için dua ediyoruz” dedi.


SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Girne Amerikan Üniversitesi olarak 30 Ocak’ta başlayan ve 15 Şubat’ta sona derecek bahar dönemi kayıtlarının da ertelendiğini, depremzedeler için ellerinden gelen yardım ve seferberliği yaptıklarını ekleyen Hüdaverdi, öğrenciler için whatsapp destek hattı kurduklarını da ekleyerek, GAÜ Kriz Masası Koordinatörlüğüne gaukrizmasasi@gau.edu.tr  mail adresinden veya 0548 835 24 90 numaralı Whatsapp destek hattı üzerinden Feyza Buse Öztürk’e ulaşabileceklerini dile getirdi.

Öğrencilerine 24 saat online Whatsapp destek hattı ile ile kontrol altında tutma, eksik ve ihtiyaçlarını belirleme noktasında çalışmalar yaptıklarını ileten Hüdaverdi, bu yarayı hep birlikte saracağımızı vurguladı.