GAU SRİ LANKA KAMPÜSÜ’NDE MUHTEŞEM MEZUNİYET GECESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAU SRİ LANKA KAMPÜSÜ’NDE MUHTEŞEM MEZUNİYET GECESİ

GAU Rektör Yardımcısı ve Stratejik İşbirlikleri Direktörü Prof. Dr. İsmet Esenyel,  GAU Sri Lanka Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet törenine katıldı .

GAU Sri Lanka Kampüs mezuniyet töreni, Sri Lanka'nın başkenti Colombo'da gerçekleşti. Törene 2008-2012 yılları arasında görev yapmış  Eski Maldiv Cumhurbaşkanı  Mohamed Waheed , TC Kolombo ve Maldiv Büyükelçisi Demet Şekercioğlu, Sri Lanka Japonya Büyükelçisi   Mizukoşi Hideaki, Kanada Sri Lanka Yüksek komiseri Daniel Bood, Turizm Bakanı Harin Fernando, Adalet Bakanı Wijeydasa  Rajapashke,  Ulaştırma ve İletişim Bakanı Dr Bandula Gunawardana , Kolombo Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör G.L Peiris,  Sri Lanka parlamentosu vekilleri ve Müslüman halklar başkanı  Rauff Hakeem , Metropolitan Koleji Senato Başkanı Shiraz Meerasahip ,diğer seçkin davetliler , veliler ,aileler ve yaklaşık 380 mezun öğrenci törene katılım gösterdi.

Geceye, Geleneksel Sri Lanka dansları damgasını vurdu. Ardından dans gösterisini gerçekleştiren başarılı öğrencilere ödül takdimi gerçekleşti.

GAU Rektör Yardımcısı ve Stratejik İşbirlikleri Direktörü Prof. Dr. İsmet Esenyel,  anlam ve önemini belirten konuşmasında GAU – Sri Lanka Kampüsü’nde okuyan öğrencilere seslendi. Diplomalarını bir ada ülkesi olan Kuzey Kıbrıs’tan, Girne Amerikan Üniversitesi’nden almalarının mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Prof. Dr. Esenyel, bu onur ve gururu öğrencilerle birlikte yaşadıklarını ifade ederek,  “Sri Lanka 'da yarınların taahhüdü olan mezunlar da ülkelerine sahip çıkmaya devam edeceklerdir” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri, Girne Milletvekili ve GAU Kurucu Rektörü,  Serhat Akpınar ise törene video konferans yolu ile bağlanarak yeni mezunlara başarılar diledi. Akpınar, GAU ve KKTC’nin eni mezunlarını aldıkları diplomaları ile birer fahri elçi gibi gördüklerini belirterek, yeni mezunlardan hayat yolculuklarında GAU’nün başarılı  misyonunu taşımalarını istedi.