GAÜ AKADEMİSYENLERİ DENKTAŞ’I ANLATTI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ AKADEMİSYENLERİ DENKTAŞ’I ANLATTI

GAÜ COO’Su Hüda Hüdaverdi, Denktaş’ın samimi, mizahi yönü güçlü, halkıyla içiçe bir lider olduğunu vurgulayarak, “Bu ülkenin geleceğini planlayan kişidir. Dünyada yer altı örgütünden cumhuriyete dönüşebilen yegâne örgüt Türk mukavemet teşkilatı ile başlayan bugün KKTC’nin kurulma sebebidir Sayın Kurucu Cumhurbaşkanımız” ifadelerine yer verdi.

Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Umay Türkeş Günay, Denktaş’ın dünya üzerindeki önemine de vurgu yaparak, Kıbrıs Türk halkının en büyük şansının Denktaş gibi bir lidere sahip olması olduğunu dile getirdi. Günay, “Olağanüstü hukuk bilgisi, diplomasi yeteneği, uluslararası dünyanın değerlerini çok iyi bilen bir lider olduğu için Kıbrıs Türk halkını kapalı küçük bir toplum olmaktan çıkarıp dünyanın gündemine taşımış bir liderdir” ifadelerini kullandı.

 

İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Neriman Saygılı Denktaş’ın kalbinde özel bir yeri olduğuna vurgu yaparak,  “Rauf Raif Denktaş, benim için çok şey ifade ediyor. Yüz yüze tanımış olmanın, birlikte çalışmış olmanın onurunu yaşadım. Bir siyaset insanı olarak üniversitemize özellikle gelirdi. Desteğini gönülden hissetim. Özlemle, saygıyla andığım bir isim” dedi.