GAÜ’den İngiltere ve Singapur’da Eğitim Fırsatı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den İngiltere ve Singapur’da Eğitim Fırsatı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılı içerisinde düzenlediği akademik ve bilimsel çalıştaylar ve etkinlikler ile dünya yükseköğretimine yön verirken 25. yılında “3 Ada Tek Üniversite” hedefi ile İngiltere yerleşkesi Canterbury’nin ardından Asya Pasifik yerleşkesi Singapur’u açmaya hazırlanıyor.

“3 Ada Tek Üniversite” vizyonu ile Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’ün ardından İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te eğitime başlayan GAÜ, yeni akademik yıl ile birlikte Asya Pasifik Yerleşkesi Singapur Kampüsünde eğitime başlayacak.

GAÜ yükseköğretim’de 25. yılını kutladığı akademik yıl içerisinde eğitime başlayan İngiltere Canterbury Kampüsü ve yeni akademik yıl ile birlikte işletme ve iç mimarlık bölümlerine öğrenci alacak Singapur Kampüsü ile ilgili GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi önemli açıklamalarda bulundular.
“İngiltere Canterbury Kampüsü Dil Gelişimi ve Yükseköğretim İçin Önemli Fırsatlar Sunuyor”

GAÜ İngiltere yerleşkesi Canterbury Kampüs’ün yükseköğretim adına önemli fırsatlar sunduğunun altını çizen Vehbi, GAÜ Jenerik Kampüsleri ve Ekim 2010’da eğitime başlayacak Asya Pasifik yerleşkesi Singapur Kampüsü ile de GAÜ’nün “3 Kıta Tek Üniversite” hedefini gerçekleştirerek 3 kıtada yükseköğretime bilimsel bilgi birikimi ile yön verecek bir dünya üniversitesi olmasının önemine dikkat çekti.
“Anglo-Sakson Hukuk Sistemi İçerisinde Hukuk Eğitimi Almak Ülkemiz Hukuk Sistemine Akredite Olma Adına Önemli”

Yükseköğretimde 25. yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs yanında İngiltere Kampüsü Canterbury’de yaz dönemi boyunca düzenlediği dil kursları ile İngilizceyi anayurdunda öğrenme fırsatı sunduğunu hatırlatan Vehbi, İngiltere üniversiteler bölgesi Kent sınırları içerisinde bulunan Canterbury’de kendi kampüsünde 2 hafta ile 12 hafta arasında değişik yaş gruplarına yönelik 3 ana başlık altında düzenlenen kurslar ve akademik programlar ilgili geniş bilginin www.gau.edu.tr ve www.gauc.org.uk web adresinden alınabileceğinin altını çizdi.

Özellikle Hukuk, İşletme ve Bilgisayar bölümlerinin yoğun ilgi gördüğünü belirten Vehbi, hukuk eğitiminin Anglo-Sakson hukuk sistemine göre alınmasının KKTC hukuk sistemine uyum ve akreditasyon yönünden önemine dikkat çekti.

Teorik ve pratik eğitimlerin İngiliz akademisyenler tarafından verileceği dil kursları İngilizce’yi anayurdunda öğrenme ve geliştirme fırsatının önemine dikkat çeken Vehbi, konaklama, ulaşım, sağlık sigortası ve güvencesi yanında her türlü detayın da düşünüldüğü programlar yanında akademik programlar ile üniversiteyi İngiltere’de bitirme fırsatının GAÜ farkı ve 25 yıllık deneyimi ile uygulandığını vurguladı.
“3 Ada Tek Üniversite Vizyonunun KKTC ve Türkiye Yükseköğretimi İçin Anlamı Büyük”

“3 Ada Tek Üniversite” vizyonu ile üniversite eğitimine başlayan İngiltere Canterbury Kampüsü ile yeni akademik yıl ile birlikte öğrenci almaya başlayacak Asya Pasifik Kampüsü Singapur’un KKTC ve Türkiye yükseköğretim sistemleri ve üniversiteleri için önemli bir adım olduğunu ifade eden Vehbi, GAÜ’nün akademik programlar ve diplomasının dünyanın farklı kıtalarında ulusal resmi kurumlarca tanınmasının KKTC ve Türkiye üniversiteleri için önemli bir referans olduğunu vurguladı.
“Singapur İşletme ve İç Mimarlık Bölümleri İle Başlıyor”

Asya Pasifik Yerleşkesi Singapur Kampüsün yeni akademik yıl ile birlikte işletme ve iç mimarlık akademik programlarına öğrenci alacağını belirten Vehbi, GAÜ öğrencilerinin eğitimlerini ek ücret ödemeden 3 farklı ada ve kıtada tamamlayabileceklerini önemine dikkat çekti. 25. yılında GAÜ’nün global bir üniversite kimliği ile hareket ettiğini hatırlatan Vehbi, GAÜ’nün öğrencilerine farklı kültürleri yaşayarak üniversite diplomasına sahip olmaları fırsatını sunduğunun altını çizdi.
“25. Yıl Gururumuzu Paylaşmaya Çağırıyoruz”

3 farklı ada ve kıtada GAÜ ailesinin 10 bine yakın öğrencisi , akademik ve idari personeli ile yükseköğretim’de 25. yılını kutladığını ifade eden Vehbi, GAÜ’nün 25. yıl gururunu paylaşmak için yeni öğrencilerini 3 farklı ada ve kıta üzerinde tek üniversite çatısı altında buluşmaya çağırdığını belirtti.