GAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ'NDEN ÇIKAN YENİ KİTAPLAR VE YÜRÜTÜLEN PROJELER HAKKINDA GAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HAYDAR’A ZİYARET

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ'NDEN ÇIKAN YENİ KİTAPLAR VE YÜRÜTÜLEN PROJELER HAKKINDA GAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HAYDAR’A ZİYARET


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi dekanı Doç. Dr. Neriman Saygılı ve dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Özdemir GAÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Haydar’ı ziyaret ederek çıkan yeni kitaplar ve yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdiler.

Söz konusu ziyaret ile ilgili konuşan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Haydar, “Üniversitemizin bu şekilde çalışmalarla öne çıkması bizler için gurur verici. Öncelikle Doç. Dr. Sayın Neriman Saygılı ve Yrd. Doç. Dr. Sayın Muharrem Özdemir’e bu çalışmalara öncü oldukları için tebrik eder, sonra da emeği geçen akademisyenlerimizi ve lisansüstü öğrencilerimizi kutlar ve başarılarının devamını dilerim” şeklinde belirtti. 

Doç. Dr. Neriman Saygılı ve Yrd. Doç. Dr. Muharrem Özdemir ise ziyarette, “Bir “Arpalık” Yer’ ve editörlüğünü yaptığımız ‘Güncel İletişim Çalışmaları 1’ ve ‘Güncel İletişim Çalışmaları 2’ kitaplarımız büyük bir özveri ile hazırlandı ve okuyucu ile buluştular. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dediler.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Haydar’a tanıtımı yapılan “Bir “Arpalık” Yer’de; Kıbrıs Türkleri’nin varoluş mücadelesinde "simge" köylerden biri olan Arpalık Köyü’nde 1964 yılında yaşanan göç olayı ve geçmişten günümüze köydeki yaşam Doç. Dr. Neriman Saygılı, dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Özdemir ve Araştırmacı Fatma Arpalıklı tarafından kitaplaştırıldı. Kitabın en önemli özelliği olan QR (Quick Response/Karekod) imkânı ile okuyucular Yrd. Doç. Dr. Muharrem Özdemir’in yönetmenliğini yaptığı “Göçün Hikayesi Arpalık Belgeseli” ve “Hüseyin Apalıklı: Arpalık’ta Anılarım Kaldı” belgesellerine ulaşarak izleyebilecekler.

Bir diğer kitap olan ‘Güncel İletişim Çalışmaları 1’ ve ‘Güncel İletişim Çalışmaları 2’de ise; GAÜ İletişim Fakültesi akademisyenleri ve lisansüstü öğrencileri tarafından birbirinden farklı yazılı, görsel ve işitsel çalışma bilimsel olarak analiz edilerek, bilgi birikimleri bilimsel araştırma yöntemleri de kullanılarak okuyucuya aktarıldı.