Mimarinin Etkisi Toplumun Ekonomik ve Sosyal Yapısını Güçlendirmekte

Haberler

GAÜ'DEN

Mimarinin Etkisi Toplumun Ekonomik ve Sosyal Yapısını Güçlendirmekte

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen Mimarlık ve İnsan Hakları ana temalı paneller, konferans ve seminerler serisi devam ediyor.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde düzenlenen panele Amerika Birleşik Devletleri Mimarlık Enstitüsü Tasarım Grubunun yönetici mimarı Yüksek Mimar Ali Yapıcıoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Mimarlığın topluma katkılarını konu alan panelde mimarlık bölümü öğrencileri ve öğretim görevlileri ile "Research Centre for Biodiversity in Madagascar" projesinde elde edilen deneyimleri paylaşan Yapıcıoğlu, sürdürebilir mimari pratiklerin topluma etkilerini irdedi. Toplumun tasarım sürecine dahil edilmesinin önemine de dikkat çeken Yapıcıoğlu, mimarinin toplumun ekonomik ve sosyal yapısını güçlendirmekteki etkisinin altını çizdi.
“Paneller Serisi Engelli Hakları ve Mekansal Düzenlemeler – Engelsiz Hayat Etkinliği İle Devam Edecek”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada GAÜ Mimarlık Bölümü bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Balkız Öztemir, Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ve Dr. Hossein Sadri'nin girişmleri ile Mimarlık Bölümü öncülüğünde başlayan Mimarlık ve İnsan Haklar alanındaki etkinliklerin, çeşitli seminerler, paneller, konferanslar ve atölye çalışmaları ile akademik dönem içerisinde devam edeceği ifade edilirken öğrenci gelişiminin en üst düzeye taşıma amacıyla düzenlenen etkinliklerin 6 Ocak 2011 Perşembe günü Engelli Hakları ve Meekansal Düzenlemeler konusunda gerçekleştirilecek olan Engelsiz Hayat etkinliği ile devam edeceği vurgulandı. Etkinliklerin halka açık olduğunun da hatırlatıldığı açıklamada İnsan Hakları ve Mimarlık etkinlikleri ile ilgili detaylı bilginin 650 20 00 no’lu telefondan Fakülte Sekreterliğinden alınabileceğinin altı çizildi.