GAÜ Müzikal Drama Etkinlikleri Büyük İlgi Gördü

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Müzikal Drama Etkinlikleri Büyük İlgi Gördü

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Zihin Engelliler Öğretmenliği bölümünün katılımlarıyla gerçekleşen 3 günlük Müzikal Drama etkinlikleri sona erdi.

 

GAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Süleyman Çelenk ve Doç.Dr. Azize Ummanel  tarafından organize edilen Müzikal Drama Günleri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesinden gelen Öğr. Gör. Gamze Çalık Çetin ve Öğr. Gör. Gülşen Yeğen tarafından Eğitim Fakültesi öğrencilerine 3 gün süren müzikal drama eğitimi büyük ilgi gördü, etkinlik sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.


Dramanın önemi vurgulandı

 

Okul öncesi çağdaki çocukların akademik ortama uyum sağlayabilmeleri konusuna vurgu yapan Gamze Çalık Çetin, “Çocukların sosyal ve psikolojik açıdan bulundukları ortama uyum sağlayabilmeleri, biz eğitimcilerin ve anne babaların öncelikle beklentileri arasında yer almalıdır” dedi.

 

Dramanın çocuklara kattıklarının sadece eğitimle alakalı olmadığını vurgulayan Çetin, dramanın çocukların kendilerini keşfetmelerine de katkıda bulunduğunu belirterek, sosyal ortamda rahat davranabilen, kendini ifade edebilen ve karşılaştığı problemli durumlarda akıl yürütüp çözüm üretebilen bireylerin uyum sağlama konusunun böylece yaşanmayacağını vurguladı.

 

GAÜ Müzikal Drama Günü ile ilgili açıklamada bulunan Öğr. Gör. Gülşen Yeğen de “Bu etkinliklerdeki amaç; Öğrencilerin müzik ve drama etkinlikleri ile öğrencinin yaratıcı düşünme ve eğitime farklı bir bakış açısı kazanması amacıyla yapılmıştır’’ dedi.

 

Yeğen, bununla birlikte öğrencilerin derse aktif bir şekilde katılmalarını sağlayacak çeşitli yöntem ve tekniklerin tanıtılması hususunda fikir alışverişinin hedeflendiğini vurguladı.