DOÇ. DR. AKKAYA, “PANDEMİ DÖNEMİNDE AYAKTA KALAN ŞİRKETLER, TEKNOLOJİK ALT YAPIYA SAHİP VE ANİ DÖNÜŞÜME AYAK UYDURABİLEN ŞİRKETLER OLDU”

Haberler

GAÜ'DEN

DOÇ. DR. AKKAYA, “PANDEMİ DÖNEMİNDE AYAKTA KALAN ŞİRKETLER, TEKNOLOJİK ALT YAPIYA SAHİP VE ANİ DÖNÜŞÜME AYAK UYDURABİLEN ŞİRKETLER OLDU”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Murat Akkaya, Pandemi’nin sektörler üzerindeki etkisi ve ayakta kalan şirketler hakkında değerlendirmede bulundu. 

DOç. Dr. Akkaya, Pandemi’nin hayatımıza hızlı ve yıkıcı bir şekilde girmiş olması neticesinde,  tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok sektörün olumsuz etkilenmesine, küçülmesine ve hatta yok olmasına sebep olduğunu söyledi. Ayakta kalan şirketlerin ise, teknolojik altyapıya sahip ve ani teknolojik dönüşüme ayak uydurabilen şirketler olduğunu belirten Akkaya, değerlendirmesinin devamında şunları söyledi; 

“Bu kurumların teknolojik dönüşüme ayak uydurabilmelerinin en önemli sebeplerinden bir tanesi; kurum içi ve kurum dışı faaliyet gösteren finans, muhasebe, pazarlama, insan kaynakları, bilişim sistemleri, ekonomi uzmanları ile kurum yöneticilerinin teknoloji tabanlı operasyon yetilerinin olması ve bu yetiyi kurum içerisinde birimler arası bilgi alışverişinde ve operasyonların devam ettirilebilmesi noktasında kullanabilmiş olmalarıdır.

Bu sebeple, Girne Amerikan Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi olarak tüm bölümlerimizde öğrenim gören öğrencilerimizin bilişim teknolojileri eğitimleri almaları ve uzak bağlantı metotları ile farklı noktalardan ayni proje üzerinde çalışma ve projeye ortak katkı koyma becerileri kazanmalarının önemi içerisinde bulunduğumuz süreçte, daha da belirginleşmiştir. Öğrencilerimizin bu becerilere sahip olmalarını desteklemek amacı ile Teknoloji ve uzaktan çalışma tabanlı çalışmalar, sanal şirket programları, simülasyon tabanlı proje modelleri gibi içerikler derslerimizde günümüz bilim teknolojilerinin gelişimine paralel olarak güncellenip yerlerini almaktadır.

Mezunlarımızın almış oldukları yenilikçi ve teknoloji destekli eğitim ışığında içinde bulunduğumuz covid-19 salgını döneminde görev yaptıkları kurumların çalışmalarının kesintiye uğramaması konusunda katkılarını gururla izlemekte ve mezun olacak öğrencilerimizin de ayni şekilde işlerinde başarılı uzmanlar olarak başarılı çalışmalara imza atacaklarına, çevre verilerini eğitim sırasında kullanmayı öğrendikleri araçlar vasıtası ile iyi analiz edip atılacak adımlarla ilgili hızlı öngörüde bulunabileceklerine ve bulundukları kurumlarda iyi yerlere geleceklerine inancımız tamdır.”