CAMBAZOĞLU, “GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ DÜNYANIN KAPILARINI, GİRNE KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN AÇTI”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kuruluşu olan Girne Koleji’nin CEO’su Dilek Cambazoğlu, özel okul sektöründe yaşanan yenilikler ve değişimler ile birlikte, Türkiye çapında yeni şubelerini hızla açmaya devam eden Girne Kolejleri hakkında açıklamada bulundu.

Girne Koleji CEO’su Dilek Cambazoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye’de özel okul sektöründe yenilenme ve değer oluşturma konusunda ciddi bir nitelik sorununun yaşanmakta olduğuna değinerek, mevcut okul markalarının vaatlerinin artık birbirlerini tekrar ettiğinin görüldüğünü belirtti. 2020 Türkiye’sinde özel okulculukta yeni şeyler söylemenin zamanı geldiğini vurgulayan Cambazoğlu, açıklamasının devamında şunları söyledi;

Cambazoğlu: “Girne Koleji, Girne Amerikan Üniversitesi’nin Kuruluşu Olarak Türkiye’deki Eğitim Öğretim Faaliyetlerine Başladı”

“Tüm bu süreçlerde Türkiye’nin en genç ve başarılı Eğitim Girişimcisi Sayın Ümit KALKO ile KKTC’nin ilk üniversitesini kazandıran ve alanında büyük başarılar elde etmiş Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Sayın Serhat AKPINAR’ın, böyle bir oluşum için harekete geçilmesinde büyük katkılar sunması işlerimizi oldukça kolaylaştırdı. Bu vesileyle Girne Koleji, Girne Amerikan Üniversitesi’nin kuruluşu olarak Türkiye’deki eğitim öğretim faaliyetlerine başladı. Kuruluş aşaması çok güçlü bir iş birliği ve deneyimle başladı.“

Cambazoğlu; “Girne Koleji için, yönü Dünya olan bir üniversitenin kuruluşu olması gerçekten büyük bir avantaj”

Cambazoğlu, Girne Koleji’nin yönetim ekibi olarak çağın gerekliliklerine uyum sağlayan, yenilikçi, başarı odaklı ve teknoloji entegrasyonuna yatırım yapan Girne Amerikan Üniversitesi’nin kuruluşu olarak eğitim öğretim faaliyetlerini yürütüyor olmaktan gerçekten heyecan duyduklarını belirtti. Cambazoğlu, GAÜ’nün eğitim kalitesinden ödün vermeden, gelişmeye ve büyümeye devam etmesinin kurum için çok kıymetli bir eğitim duruşu örneği.olduğunu ifade etti.

“Girne Koleji’nin gücünü organik bir üniversite işbirliğinden alması ve üniversitenin köklü deneyimi önemli bir ayrıcalık. Girne Amerikan Üniversitesi’nin 200’e yakın programda yaklaşık 22.000 öğrencisine yüksek standartta eğitim olanakları sunması ve dünyadaki sayılı üniversiteler arasında yer alması şüphesiz ki Girne Koleji’ne olan güvene katma değer sağlıyor. Girne Amerikan Üniversitesi’nin Eğitim Fakültesi’nin olması da,  eğitimin kalitesinden ödün vermeden gelişmeye ve büyümeye devam etmemizin teminatı niteliğinde. Anaokulundan lise mezuniyetine kadar her sınıf seviyesinin eğitim yaklaşımı ve yaşam öncelikleri şeffaf bir yol haritasıyla tanımlı. Öğretmen eğitimi ve yabancı dil eğitimi ise en fazla yatırım yaptığımız alan. Yabancı dil eğitiminde önceliğimiz öğrencilerimizin üretken dil becerileri üzerine; yani hitabet, ifade, konuşma, yazılı, sözlü, görsel anlatım yeterliliği programımızın odak noktası. Bu anlamda yabancı dil eğitiminde iletişim ve konuşma becerisi üzerine odaklanan ilk ve tek okuluz. Girne Koleji’nin en dikkat çeken yönlerinden birisi de; dinamik, modern ve evrensel olması. Bizler dünya kimliğinde mezuniyetin gereklilikleri üzerinden eğitim anlayışımızı tanımladık. “

Cambazoğlu, Covid-19 nedeniyle uzaktan öğretime geçilmesi hakkında ise; Anne-babalara bu süreçte birlikte neler yapabileceğini sorduklarını ve üniversitelerine de danışarak ilerlediklerini belirtti. Dünyada neler yapıldığın da önemli bir referans kaynağı olduğunu belirten Cambazoğlu, ikincil olarak da öğrenciler için programlar hazırladıklarını,  ebeveynlere ev kitleri sunduklarını söyledi. Öğrencilerinin  bir yandan da en sevdiği etkinliklerle rutin oluşturmalarını sağlayarak onları aktif, zinde ve güvende tutacak bir çevrimiçi eğitim anlayışı geliştirdiklerini ifade eden Cambazoğlu, dijital platformların kaynaklarından yararlanarak teknolojinin avantajlarını öğrenci ve öğretmenleriyle buluşturduklarını, eğitim materyallerinin  teknoloji ile entegre içeriklerinden faydalandıklarını söyledi.  Cambazoğlu, fiziksel olarak  sosyal mesafe ile ilerlerken, duygusal olarak yakın ve temasta kalarak süreci en etkili şekilde yönetmeye devam ettiklerini ifade etti.

“Girne Koleji ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin ortak vizyonu tamamen nitelik ve iletişim odaklı. Bu nedenle de eğitimin global sorumluluğuna dair tüm unsurların kalitesini ve uygulama örneklerini büyük bir özenle deneyimli bir ekiple hayata geçiriyoruz. Böyle bir yatırımın olması da eğitim yatırımı yapmak isteyenler için büyük bir fırsat oluşturdu. İlk yılımızda maksimum on okul ile başlangıç yapacağız. Çünkü Girne Koleji olarak eğitim faaliyetlerini yürütecek okullarda temel kriterimiz donanımlı kampüs ortamı ve fiziksel standartlar. Bu nedenle de eğitim binaları, yatırımcı profili ve okulun konumu bizim için ayrıştırıcı bir büyüme hızı stratejisi oluşturmaya yönlendiriyor.“