JUDE, “GAÜ EĞİTİMDE, EN İYİ YERLERE GELMEYİ HEDEFLEYEN BİR ÜNİVERSİTE”

Haberler

GAÜ'DEN

JUDE, “GAÜ EĞİTİMDE, EN İYİ YERLERE GELMEYİ HEDEFLEYEN BİR ÜNİVERSİTE”


Girne Amerikan Üniversitesi ( GAÜ) İngilizce Hukuk Bölümü Mezunu, Nijerya Ulusal Öğrenci Birliği Başkanı Gidion Jude, GAÜ’de kazandığı deneyimleri anlattı. 

Jude konuşmasında, 2012 yılında bir arkadaşı aracılığı ile Girne Amerikan Üniversitesi İngilizce Hukuk Bölümüne yerleştiğini, GAÜ ailesine katıldığı ilk günden itibaren her zaman burada olmaktan mutluluk ve onur duyduğunu söyledi. Jude konuşmasının devamında şunları söyledi; 

“Hukuk eğitimimi tamamladıktan sonra, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimleri alanında yüksek lisansımı yapmaya başladım. Şuan Girne Amerikan Üniversitesi’nde akademisyenlik yapıyorum ve aynı zamanda birçok işbirliğinin koordinatörüyüm. Girne Amerikan Üniversitesi oldukça dinamik bir ada olan KKTC’de bulunuyor. KKTC, öğreciler için oldukça dost canlısı ve barışçıl bir ortama sahip.”

Jude; “Hukuk Fakültesindeki Birçok Dersi Uygulamalı Sanal Mahkeme Salonlarında Gerçekleştiriyoruz”

 “GAÜ’de okumak birçok avantaj içerisinde bulunmanızı sağlar. Özelikle Hukuk Fakültesi oldukça donanımlı bir bölümdür. Hukuk öğrencilerinin teorik bilgilerini pratiğe dökebileceği birçok uygulama alanı ve sanal mahkeme salonları GAÜ bünyesinde bulunmaktadır. Öğrencilerin üniversite dışında birçok yerde staj yapabilme imkanları oldukça fazladır.”

Sözlerine KKTC’nin üniversite eğitimi almak için oldukça ideal bir yer olduğunu vurgulayarak devam eden Jude, diğer ülkelere göre buradaki eğitim ücretinin çok daha düşük olduğunu ifade ederek, Girne Amerikan Üniversitesi’nin eğitimde en iyi yerlere gelmeyi hedefleyen bir üniversite olduğunu söyledi.

”GAÜ bünyesinde ki Kıbrıs yaşamım benim için çok aktifti ve bu şekilde de devam ediyor. Şuanda KKTC’de ve Türkiye’de okuyan Nijeryalı öğrecilerin Komite Başkanıyım. KKTC keşfedilmesi gereken bir ülke olmakla birlikte, kendinizi de keşfedebileceğiniz bir yer. Ben Girne Amerikan Üniversitesi’nde okumaktan ya da Kıbrıs’ta bulumaktan asla pişman olmadım. Bizler bu zamana kadar, Girne Amerikan Üniversitesi ailesi olarak kalite ve gücümüzü daha geniş çevrelere yaymaya çalıştık. Umarım benim serüvenim sizler için bir ilham kaynağı olur.”