GAÜ ÖĞRENCİLERİ OLARAK ÇOK ŞANSLIYIZ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ÖĞRENCİLERİ OLARAK ÇOK ŞANSLIYIZ


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde kutladığı 35. Yılına özel, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesinde bulunan bölümlere, %75’den başlayıp, %100’e varan burs imkanları sunarken, GAÜ BESYO öğrencilerinden, Gülişan Karadağ ve Mustafa Ensar Bek bölünlerini bir öğrenci gözünden anlattı.

GAÜ Beden Eğitimi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Gülişan Karadağ, öğretmenliğin kendisi için bir çocukluk hayali olduğunu, GAÜ sayesinde bu hayalini bir adım öne taşıyarak gerçekleştiriyor olmanın kendisi için büyük bir şans olduğunu söyledi. 

Karadağ konuşmasının devamında, 

“Mezun olduktan sonra da küçük çocuklara burada öğrendiğim bilgileri aktarmak ve öğretmenlik yaparak devam etmek istiyorum. Çocukken spora basketbol ile başladığım. Spor hayatım o dönemki öğretmenim sayesinde oldukça genişledi.  Uzun atlama, yüksek atlama ve koşu da yapmaya başladım. O dönemki öğretmenim benim için büyük bir idoldü. Bundan dolayı da hep öğretmen olmak istedim .”

Karadağ; “ Uluslararası Birçok Öğrenci ile Eğitim Almak, Bizler Için Büyük Bir Avantaj"

Karadağ, BESYO bünyesinde ki  uygulamalı dersleri alanında uzman akademisyenler ile gerçekleştirmenin büyük bir avantaj olduğunu belirterek, tüm derslerde birebir eğitim görmelerinin, derslerin daha anlaşılır bir hale getirdiğini ifade etti. Karadağ ayrıca, bölüm içerisinde uluslararası birçok öğrencinin bulunmasının da farklı ve güzel bir atmosfer yarattığını ifade etti.

Bek: “Girne Amerikan Üniversitesi Öğrencileri Olarak Çok Şanslıyız”

GAÜ Antranörlük Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Mustafa Ensar Bek ise konuşmasında, Girne Amerikan Üniversitesi ‘nin bulunduğu konum itibari ile sosyal, kültürel ve tarihi olarak oldukça zengin bir yer olduğunu belirterek, çocukluk yıllarından beri sporun birçok dalı ileilgilendiğini, kendisi gibi BESYO’yu tercih edecek olan çoğu öğrencinin sporla ilgili kişiler olduğunu ve herhangi bir zorluk yaşamadan keyifle eğitim alacaklarını söyledi. 

Bek konuşmasının devamında ise şunları söyledi; 

“GAÜ’ye  yüzde yüz burslu olarak geldim. Buraya tam burslu olarak gelmeyen arkadaşlarımızın bursunu tamamlamaları için Kıbrıs Kampüste parkur sınavları da oluyor. Bölümümüzün sunduğu burs imkanları odukça fazla. Bir öğrencinin başına gelebilecek en güzel şey, onu özel yönlendirebilecek bir öğretmeninin olmasıdır. Bölüm hocalarımın bunda payı çok büyüktür. Bundan dolayı da bizler Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri olarak çok şanslıyız. Bizler hocalarımızdan öğrendiklerimizi; diğer arkadaşlarımıza ya da bir sonraki nesle aktarmak için oldukça çaba gösteriyor ve bunun için çok çalışıyoruz.”