GAÜ Uçan Melekler Topluma Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Uçan Melekler Topluma Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde hizmet veren Uçan Melekler, topluma hizmet etmeye devam ediyor.

 

GAÜ Uçan Melekler Genel Koordinatörü Günay Beyzade ve Yaşlı Bakım Bölüm Koordinatörü Uz. Psikolog Şerife İncirlili katıldıkları TV programında açıklamalarda bulundu.


Beyzade yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi;

 

“18–24 Mart tarihleri arası "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak kutlanmaktadır. Uçan Melekler projesi olarak kutlarız. Uçan Melekler Projesi Üniversitemizin Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar tarafından kurulmuştur.
Projede Hemşirelik Yüksek Okulu,Eğitim Fakültesi Okul öncesi öğretmenliği bölümü ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji bölümü öğrencilerimiz ile birlikte toplumumuzun yaşlı bireylerine ve çocuklarına hizmet sunmaktayız. Projemizin yöneticiliğini Akademisyen Doç. Dr Tülin Bodamyalı başkanlık ofisi ile bağlantılı olarak yürütmektedir. Projenin Genel Koordinatörü olarak, projenin üç ana branşı olduğunu ve her branşın işleyişinin bir akademisyen tarafından yönetildiğini ve akademisyenlerin genel görevlerinin öğrencilerimizi eğiterek servis verilecek ortamları denetlemek olduğunu söylemek vurgulamak istiyorum.Huzurevi ve rehabilitasyon merkezleri gibi Hemşirelik ve Psikoloji bölüm öğrencilerimizin düzenli olarak gittiği kurumlar vardır. Ayrıca yaşlı bireylerimizin kendi evlerine veya bulundukları ortama giderek bakım hizmeti vermekteyiz. Projenin Üniversite toplum bütünleşmesinin güzel bir örneği olduğunu düşünüyorum. Toplumun tüm kesimlerine hizmet götürerek yardıma muhtaç kimselerle yaşlılar ve çocukların bakımı yanında öğrencilerimizin eğitimlerine de katkı sağlıyoruz. Güçlü toplumun temeli mutlu ve sağlıklı çocuk ve insandır” dedi.



İncirlili gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında uyguladıkları sistem hakkında şunları söyledi;


“Girne Amerikan Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okuluna bağlı Yaşlı Bakım bölüm Koordinatörü ve Üniversitemizin Uzman psikoloğu olarak Flyin Angels ( uçan melekler) projesinin topluma bilinçli hizmet vermek esası gönüllülük olan bir proje olduğunu söyleyebilirim. Öğrencilerimiz ile beraber toplumumuzun yaşlı bireyleri ve çocukları için tüm kesimlere örnek olacak duyarlılık, sosyal sorumluluk bilinci ve sevgi teması ile tam donanımlı hizmet projenin temel görevidir. Proje ile Amaçlanan; genel sağlığı ve yaşam kalitesini geliştirecek hizmet ve yaşlılarımıza sunulan kişisel bakım, psikolojik destek, kitap ve gazete okuma, Çocuklarımızın sağlıklı gelişimini desteklemek için erken döenem bakımı ile ilgili beceri aktarımı ayni zamanda bilişsel, sosyal ve psikomotor alanlarda gelişimlerine katkı sağlamaktır. Bu noktada
hedeflenen, toplum bireylerimize kendi ortamlarında bilimsel altyapı ve profesyonel süpervizyon ile hizmet sunarak, toplum sağlığı ve gelişimine katkıda bulunmaktır. Ben, Projede yer alan 3 ana branştan biri olan  Psikoloji bölümü öğrencilerine gereken akademik desteği vermekteyim. Gerekli koşullarda da uzmanlığımın sağlık psikolojisi olmasından dolayı Hemşirelik bölüm öğrencilerine de özellikle yaşlı bakımında olması gereken psikolojik ve sağlık hizmetlerinin akademik desteğini sunmaktayım. Öğrencilerimizin bu proje ile teoride almış olduğu bilgileri pratik deneyimlerle bütünleştirerek tecrübe kazanmaları da mesleklerine yönelik gelişimlerinde onlara destek olmaktadır. 18–24 Mart tarihleri arası "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak kutlanan bu haftada yaşlılarımıza gereken saygıyı herzaman olduğu gibi göstererek, yaşlılarımızın öz bakımlarına yönelik desteğini Flyin Angels Projesi ile vermeye devam edeceğiz. Psikoloji ve Hemşirelik bölüm öğrencilerinin bu anlamda hizmet verdiği yaşlı bakım çerçevesinde yer alan evlerde verilen hizmetin içeriği özellikle öğrencilerinin alanlarına yönelik temelinde aldıkları teorik bilginin pratikte uygulanmasıdır. Bunlar; Kitap okuma, gazete okuma, yaşlılarla etkin zaman geçirme, ilaçlarının doğru zamanda doğru şekilde alındığının takibini yapma, gerekirse küçük çapta pansuman, ev hijyeninin takibi  ve en önemlisi beslenmelerinin denetlenmesi olarak özetlemek mümkündür. Yaşlılar haftasını kutlar sosyal sorumluluk adına Flying Angels Projesi topluma olan  temel desteğini en iyi şekilde vermeye devam edeceğini belirtmek isterim” dedi.