Dünya İnsan Hakları Günü GAÜ’de Şenlikle Kutlanıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Dünya İnsan Hakları Günü GAÜ’de Şenlikle Kutlanıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününü “İnsan Hakları” Şenliği ile kutlayacak. Etkinliğe GAÜ Beşeri Bilimler Fakültesi ile İnsan Hakları Vakfı destek veriyor.

İnsan hakları ihlallerine dikkat çekmek ve konuyla ilgili sosyal duyarlılığı artırmak amacı ile GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te 8-10 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte film ve belgesel gösterimleri yanında müzik dinletisi ve kermes de düzenlenecek.
“Göç, Eşitlik ve Özgürlük Kavramları Tartışılacak”

GAÜ Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kale konuyla ilgili yaptığı açıklamada 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyle düzenlenecek etkinliğin insan hakları ihlallerine dikkat çekmek, genelde Kıbrıs Türk toplumu özelde GAÜ öğrencileri arasında insan hakları ihlalleri ile ilgili sosyal duyarlılığı artırmak amacıyla düzenleneceğini vurguladı.

“İnsan Hakları Şenliği” kapsamında çeşitli belgesel ve film gösterilerinin de GAÜ salonlarında gösterileceğini belirten Prof. Dr. Kale, gösterimler sonunda göç, eşitlik, özgürlük, insan hakları ve istismar gibi kavramların tartışılacağı atölye çalışmalarının da düzenleneceğini belirtti.
“Gelir Kıbrıs Çocuk Vakfı ve Çocuk Esirgeme Kurumuna Bağışlanacak”

İnsan Hakları Şenliği kapsamında ayrıca kermes düzenlenerek çeşitli kitaplar ve materyallerinde satılacağını ve kermesten elde edilen gelirin kıbrıs Çocuk Vakfı ile Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışlanacağını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Nesrin Kale, insan hakları konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak ve sosyal çevrenin aktörleri olan bireyler arasında karşılıklı sevgi ve saygıyı artırmak amacıyla düzenlenecek şenliğin halka açık olduğunu vurguladı.