Sait Gürsoy ile Başarıya Doğru GAÜ’de Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

Sait Gürsoy ile Başarıya Doğru GAÜ’de Gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında “Sait Gürsoy ile Başarıya Doğru” seminerine evsahipliği yaptı.

 

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen seminere KKTC Liselerinden öğrenciler, veliler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

 

Seminer öncesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren GAÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut, Sait Gürsoy ile yaklaşık 15 ilde söyleşiler gerçekleştireceklerini belirterek, üniversite adayları için, özellikle de lise son sınıf öğrencileri için tercih öncesi gerçekleştirilen bu seminerlerin faydasının büyük olduğunu söyledi. Üniversite tercihleri döneminde bir çok öğrencinin kafasında soru işaretleri oluştuğuna değinen Davut üniversite adayı öğrencilere, seminer sırasında Sait Gürsoy’un anlattıkları ve sorulara verdiği cevaplar ile tercihlerinde daha doğru kararlar vereceklerine inandıklarını söyledi. Davut, üniversite tercihlerinin önemine dikkat çekerek, verilecek olan kararların öğrencilerin gelecekleri için büyük önem arzettiğini vurguladı.

 

Ayrıca, GAÜ hakkında kısa bilgilendirmede bulunan Davut, üniversite olrak 30`uncu akademik yılın içerisinde olduklarını belirterek, GAÜ bünyesinde 150`den fazla bölümüm olduğunu, 95 farklı ülkeden öğrencinin eğitim gördüğünü ve 40`ın üzerinde de farklı ülkeden akademisyenlerinin bulunduğunu söyledi. Bu doğrultuda GAÜ’nün İngiltere, Amerika, Honk Kong ve Türkiye bulunan kampüsleri ile tam bir uluslararası üniversite statüsünde bir üniversite olduğuna dikkat çeken Davut, öğrencilere kaliteli eğitimin yanında 7 yıl kesintisiz burs imkanı sağladıklarını vurguladı.

 

Konuşmanın ardından Sait Gürsoy gerçekleştirmiş olduğu seminerde, yapmış olduğu program ve seminerlerde kalitesinden emin olmadığı ve araştırmadığı üniversiteler ile  birlikte ahareket etmediğini belirterek, GAÜ’nün de bu kaliteli eğitim ve uluslararası kavramda kendisini kanıtlamış bir üniversite olduğunu söyledi. Gürsoy, öğrenciler ile meslek seçiminin yanında, o mesleğe sahip olurken nasıl bir eğitim aldıklarının çok büyük etken olduğunu, bununun içinde bölüm seçiminin yanında üniversite seçimininde çok önemli olduğunu belirtti.

 

Gürsoy konuşmasının devamında gelecekteki iş hayatının günümüzdekine nazaran daha çok kapsamlı olmayı gerektiğine atıfta bulunarak, üniversite seçimlerinde öğrencilerin bu konuyu iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.