GAÜ Akdeniz Söyleşilerine Devam Ediyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Akdeniz Söyleşilerine Devam Ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi Akdeniz geneli ve Kıbrıs özelinde iletişim kodlarının çözümlenmesinin amaçlandığı “Akdeniz Söyleşileri” etkinlik dizisine devam ediyor.

 

GAÜ İletişim Fakültesi ve Kıbrıs Araştırmaları Merkezi’nin işbirliği ile düzenlenen “Akdeniz Söyleşileri”nin dördüncüsü 7 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 15:00’te  GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Milenyum Senato Konferans Salonu’nda gerçekleşiyor. Her Çarşamba farklı konunun ele alındığı Akdeniz Söyleşileri’nin bu haftaki konusunun “Kıbrıs Basın Tarihi” üzerine gerçekleşeceği bildirildi. Eski Kıbrıs Gazeteleri’nin ele alınacağı söyleşinin konuşmacılarının GAÜ Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Oğuz Karakartal ve Araştırmacı- Yaza  Harid Fedai olduğu ifade edildi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan, GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Elif Asude Tunca, ilki 10 Aralık 2014’te yapılan ve o tarihten itibaren her Çarşamba düzenli olarak sürdürülen Akdeniz Söyleşileri etkinlik dizisinin güz dönemine ait son söyleşinin 14 Ocak’ta “Kıbrıs’ta Siyasal İletişim ve Diplomasi” üzerine olacağını belirtti. “Bahar dönemiyle birlikte Akdeniz Söyleşilerimize devam edeceğiz” diyen Doç.Dr.Elif Asude Tunca, “Akdeniz’e ve Kıbrıs’a ait söyleyecek sözü, paylaşacak görüşü olan herkesi” etkinliklerine beklediklerini ifade etti.

 

Ayrıca, Girne Amerikan Üniversitesi’nin 30. Kuruluş Yılı çerçevesinde düzenlenen “Akdeniz Söyleşileri” ile iletişim bilimi perspektifinden Akdeniz geneli ve Kıbrıs özelinde iletişimin yapısı ve kodlarının ortaya konması hedeflendiği bildirilirken, GAÜ-KAM ve İletişim Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliklerin halka açık olarak düzenlendiği vurgulandı.