ÜNİVERSİTE VE YEREL YÖNETİM İLİŞKİLERİ, GAÜ’DE MASAYA YATIRILDI

Haberler

GAÜ'DEN

ÜNİVERSİTE VE YEREL YÖNETİM İLİŞKİLERİ, GAÜ’DE MASAYA YATIRILDI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi’nin düzenlediği, “Şehirlerin Sürdürülebilirliğinde Yükseköğretimin  Önemi- Girne Bölgesi” konulu panel  GAÜ Milenyum   Senato Kongre Salonunda gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren, GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Neriman Saygılı, insanların bulunduğu şehirlerde mekanlarda yaşamlarını   sağlıklı, güvenli ve kaliteli ortamlarda sürdürmelerinin büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, bunun, kurum kuruluşlar yerel yönetimler, üniversiteler gibi birçok kesimin    işbirliğiyle mümkün olabileceğini belirtti. Dünyada, suç ve suçluların gün geçtikçe arttığı bu günlerde eğitimin ve yüksek öğrenimin öneminin de arttığını kaydeden Saygılı, üniversite eğitimi için Kuzey Kıbrıs’ı seçen  öğrencilerin,   burada kaliteli bir yaşam ve eğitim süreci geçirmesinin önemine işaret etti.

GAÜ Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Tülin Bodamyalı , “Şehirlerin Sürdürülebilirliğinde Yükseköğretimin Önemi - Girne Bölgesi”konulu panelin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür ederek, panelin özelde Girne’ye genelde ülkeye hayırlı olmasını diledi.

UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra konuşmasında; Dünyada her alanda yaşanan hızlı gelişmelere paralel olarak, gündemde olan sürdürülebilir şehir kavramının, ülkede de uygulanması gerektiğine vurgu yaparak, yaşanan hızlı kentleşmenin beraberinde bazı sorunları da getirdiğini,  uzun soluklu  ve sürdürülebilir  bir kalkınma için  politikalar oluşturulmasının elzem olduğunu dile getiren izlem Gürçağ Altuğra, temel hedefin,  gelişen teknolojiden de faydalanarak Girne İlçesini, daha konforlu  ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek olduğunu  ifade etti.

Altuğra konuşmasının devamında; Nüfus artışının, büyük yatırımları beraberinde getirdiğini, ilçedeki mevcut sorunların, nüfus artışıyla belirginleştiğini söyleyen Altuğra, gelecek nesillerin yaşamlarını sürdürebileceği, bir kent yaratmak için şimdiden yerel yönetimler üniveristeler ve tüm kesimlerin katkılarıyla gerekli adımların atılması, ilçede ulaşım hareketliliğinden, atıklara, su arıtımından,   gıda güvenliğine, çevresel planlamadan, altyapı, üstyapı, yeşil alan düzenlemelerine kadar birçok konuda sürdürülebilirlik kavramının hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, GAÜ Okullar Grubu Küresel Strateji ve İşbirlikleri Direktörü, Eski Turizm Bakanlığı Müstaşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın konuşmacı olduğu panele geçildi.