GAÜ Türk Dili Doktora Programı Açıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Türk Dili Doktora Programı Açıyor

Eduniversal tarafından dünyanın “En İyi İşletme Eğitimi “ veren ilk 1000 üniversitesi arasında gösterilen ve yükseköğretim’de 25. yılını geride bırakan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30 yükseklisans programı ve 7 doktora programı yanında Türk Dili Eğitimi doktora programı açılacağını açıkladı.
30 Yükseklisans ve 7 Doktora Programı Devam Ediyor

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada ABD Kampüsü üzerinden verilen GAÜ-online yükseklisans ve doktora programları yanında GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus ile İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampus bünyesinde eğitim veren yükseklisans programları ile Karmi Kampus doktora programlarının sürdüğü belirtildi.

Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları, Avrupa Birliği Çalışmaları (Tezli ve Tezsiz), Sosyal Psikoloji, Sağlık Psikolojisi, Danışmanlık Psikolojisi, Sağlik Yönetimi, Uluslararası Hukuk, Hukuk, İşletme Yönetimi ,Uluslararası İşletme, Finansal Yönetim, Ekonomi, Pazarlama, Yapı Yönetimi, Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İlişkiler, Basın-Yayın, Halkla İlişkiler, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS), Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretimi, İngiliz Dili Öğretimi, Eğitimde Program Geliştirme ve Öğretim, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği (Tezsiz), Eğitim Yönetimi ve Denetimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (Tezsiz) yükseklisans programları ile İşletme Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, Eğitim Bilimleri, İletişim Yönetimi, Yapı Yönetimi ile Pazarlama bölümlerinde ise doktora programlarının eğitimlerine devam ettiği ifade edildi..
“4 Profesör, 4 doçent ve 2 Yardımcı Doçent ile Türk Dili Doktora Programı Başlıyor”

Eğitim Fakültesi Edebiyat Bölümü başkanı Doç. Dr. Sadettin Yıldız öğrenci almaya başlayan Türk Dili Eğitimi doktora programı ile ilgili GAÜ TV Aktüel Haber programına yaptığı açıklamada akademik olarak tüm bölümlerinin amacının doktora programı açmak olduğunu belirterek Eğitim Fakültesinin her yıl gelişerek lisans, tezli ve tezsiz yükseklisans programlarından sonra doktora programına da öğrenci almaya başladığı belirtti.

Tezli yükseklisans programlarından bazılarının bu yıl ilk mezunlarını vereceğini de hatırlatan Yıldız, bilim uzmanlığı çalışmaları ile bölümün KKTC üniversiteleri arasında önemli başarılara imza attığını ifade etti. Fakülte bünyesinde lisans, yükseklisans ve doktora programlarının 4 Profesör, 4 Doçent ve 2 Yardımcı Doçent yanında uzman öğretim görevlileri ile yürütüldüğünü de belirten Yıldız, yeni açılan doktora programının Türk Dili Eğitimi ile bilimsel bilgi üretimine önemli katkılar yapacağını vurguladı.

GAÜ akademik programları, yeni bölümler ve başvuru şartları ile birlikte yükseklisans ve doktora programları ile ilgili her türlü bilgi www.gau.edu.tr ve www.gauc.org.uk web adreslerinden alınabilecek.