GAÜ’DEN ÖZBEKİSTAN’A BÜYÜK AÇILIM

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’DEN ÖZBEKİSTAN’A BÜYÜK AÇILIM

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) 35. Yılında çıkmış olduğu “Uluslar Projesi 35” kapsamında, İpek Yolu Misyonunun bir parçası olan Özbekistan açılımı noktasında, Özbekistan’ın Taşkent kentinde hizmet veren uluslararası eğitim kurumu Callan Education Group ile, Özbekistan’da kurulacak GAÜ kampüsü ile iligli anlaşma imzalandı.

GAÜ Kurucu Retörü Serhat Akpınar ile Callan Education Group CEO’su Feruza Omanova arasında gerçekleşen görüşmeler sonucunda imzalanan anlaşmanın ardından, Özbekistan’ın Başkenti Taşkent’te kurulacak GAÜ Özbekistan Kampüsü için çalışmalara başlandı.

İmzalanan anlaşma ile birlikte GAÜ’nün 7 farklı ülkede bulunan Kampüslerine bir yenisi daha eklenirken, GAÜ Özbekistan Kampüsünde; Havacılık Yönetimi, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Dijital Marketing ve Sosyal Medya Yönetimi, Turizm &Konaklama Yönetimi ile Mimarlık bölümlerine öğrenci kabul edileceği ifade edildi.

 
Ayrıca, GAÜ’nün İngiltere, ABD, Moldova, Sri Lanka, Hong Kong ve Türkiye’de bulunan kampüslerinde GAÜ öğrencilerine uygulanan dönemsel eğitim alma olanağının, GAÜ Özbekistan kampüsünde de tanınacağı vurgulanan açıklamada, öğrencilerin kazanmış oldukları mevcut bursları ile tüm kapüslerden faydalanmaya devam edeceği bildirildi.