GAÜ VE FİLİSTİN ALQASMİ AKADEMİ ARASINDA TARİHİ ANLAŞMA

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ VE FİLİSTİN ALQASMİ AKADEMİ ARASINDA TARİHİ ANLAŞMA

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Filistin’de bulunan Alqasmi Akademi arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandı.
Girne Amerikan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen anlaşmaya GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar başkanlığında, GAÜ Başkan Vekili Cemile Esenyel, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Haydar, GAÜ Marketing Koordinatörü Leyla Biçer, GAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Kamil Dimililer, GAÜ Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sara Kandulu, GAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Murat Akkaya, GAÜ Ortadoğu Tanıtım Koordinatörü Celal Sakka, GAÜ Uluslararası Marketing Çalışanı Jude Gıdeon, GAÜ Medya Koordinatörü Sezer Karabulut, GAÜ Ortadoğu Ofisi Direktörü Samar Muflih Audtallah Alajarmeh katılırken, Alqasemy Akademi adına ise; Ahmad Ziad Suleiman Abdel Latif Al Ababad, .Khaled Mahmoud Mohammed Qarqur, Filistin Alqasemy Akademi Direktörü Dr. Medhat  Osman, Afif Abo Toamy, Omar Zaben katıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi ile Filistin Alqasmi Akademi arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile, iki kurum arasında öğrenciler 2+2 değişim programından yararlanabilecekken, aynı zamanda ortak akademik çalışmalar ve akademisyen değişim programına da girileceği ifade edildi.

Anlaşmaya, GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ve Filistin Alqasemy Akademi Direktörü Dr. Medhat  Osman imza attı.

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar imzalanan protokol ile ilgili yaptığı açıklamada; “İlk olarak bugün Alqasmi Akademisi’nin çok değerli üyeleri ile bir araya geldik. Geçtiğimiz aylarda Ürdün’de çok verimli toplantılar yaptık. Bayan Samar’a, iş arkadaşlarına ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar bu anlaşmayı resmileştirdiler ve Girne Amerikan Üniversitesi için gönüllü akademik birleşmede yardımcı oldular. Bu noktada işbirliklerimizi Filistin’e kadar büyütüyoruz. Bu Girne Amerikan Üniversitesi için büyük bir onurdur. Yüksek öğretim için olan bu anlaşmayı imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Alqasmi Akademisi ile birçok şey konuştuk. Her şeyin en iyisini diliyorum” açıklamalarında bulundu.




Alqasemy Akademi Direktörü Dr. Medhat Osman ise yaptığı açıklamada; “Yaptığımız işbirliğine oldukça olumlu bakıyorum. Burada çok keyifli vakit geçirdim. Birkaç aydır kendi enstitümüz ve GAÜ arasındaki anlaşma hakkında çalışıyorduk. Sonunda bir anlaşmaya vardığımız için çok mutluyum. Gelecek eğitim demektir. Çok daha iyi bir insan olmak için eğitimin peşinden gidin. Bu antlaşma için çalışan insanlar olmasaydı biz bu noktaya gelemezdik. Olumlu bakış açınız için size çok teşekkür ederim. Burada olmaktan çok memnunum. Bu anlaşmanın gelecekte çok başarılı olacağına dair olumlu düşüncelerim var. Belki ilk başlarda sadece 20-30 kişi ile başlayacağız fakat, ilerleyen süreçte bu sayının onlara, yüzlere hatta binlere çıkacağını bile düşünüyorum. Herkese başarılar diliyorum” dedi.