GAÜ ve Kastamonu Üniversitesi Arasında Anlaşma İmzalandı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ve Kastamonu Üniversitesi Arasında Anlaşma İmzalandı

GAÜ ve Kastamonu Üniversitesi Arasında Ortak Diploma Programı Hayata Geçiyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretim’de 30. yılını kutlarken, dünya ve Türkiye üniversiteleri ile imzaladığı 200’e yaklaşan akademik işbirliği anlaşmasına bir yenisini daha ekledi.
Kastamonu Üniversitesi ile imzalanan anlaşma ile GAÜ’nün, akademik işbirliğini sürdürdüğü ve bilimsel bilgi paylaşımında bulunduğu üniversite sayısı, kendi yurt dışı küresel kampüsleri ve eğitim merkezleri İngiltere, Hong Kong, ABD ve Türkiye dışında 200’e yaklaştı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Kastamonu Üniversitesi arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşması, ortak bilimsel çalışmaları, bilim insanları ve öğrencilerin akademik değişim programını, dönemsel eğitimlerin diğer üniversite kampüslerinde devam edebilmesini ve ortak diploma programlarını kapsıyor.

GAÜ Camelot Turizm Otelcilik Uygulama Merkezinde gerçekleşen protokol anlaşması imza törenine GAÜ adına Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ve Kastamonu Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Seyit Aydın katıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Yıldırım Öner, imza töreninde yaptığı konuşmada GAÜ küresel yurtdışı kampüsleri ile birlikte 200’e yakın üniversite ile akademik işbirliğinin devam ettiğini belirterek, uluslararası akademik işbirliği anlaşamalarının öğrenci gelişimine yaptığı katkılar yanında ülke tanıtımında önemli rolü bulunduğunun altını çizdi. Anavatan Türkiye ile KKTC arasındaki dil, kültür ve din birliğinin Türk üniversiteleri ile imzalanan akademik işbirliklerinin önemini ve maneviyatını arttırdığına vurgu yapan Öner, anlaşma ile amaçlanan hedeflerin önemli bilimsel üretimleri beraberinde getireceğini ve aynı zamanda ortak diploma programlarını da gerçekleştireceklerini ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise, akademik işbirliği anlaşması dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışmaların daha ileriye gideceğine inandığını, bu anlaşama ile iki kardeş üniversitenin öğrenci ve öğretim görevlilerinin hareketliliğinin artıracağına inandığını vurguladı.

İmzalanan anlaşma ile GAÜ ve Kastamonu Üniversitesi ortak bilimsel çalışmalara imza atması hedeflenirken anlaşma ile bilim insanları ve öğrenciler akademik değişim programı ve şartları kapsamında dönemsel eğitimlerine diğer üniversite kampüslerinde devam edebilecek. Ayrıca gerçekleştirilen protokol anlaşması bünyesinde iki üniversite arasında ortak diploma programı gerçekleştirilecek.