‘Belediyeler Memnuniyet Araştırması’ Cuma günü açıklanıyor

Haberler

GAÜ'DEN

‘Belediyeler Memnuniyet Araştırması’ Cuma günü açıklanıyor

Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Girne Araştırma Enstitüsü’nün (GAE), hazırladığı ‘Belediyeler Memnuniyet Araştırması’ anketi 9 Mayıs Cuma günü Arabahmet Kültür Merkezi’nde düzenlenecek basın toplantısı ile açıklanacak.

GAE tarafından hazırlanan ve daha önce açıklanan genel beklenti anketinden sonra, GAE Haziran ayında yapılacak olan yerel yönetim seçimlerine yönelik ‘Belediyeler Memnuniyet Araştırması’ adı altında yeni bir çalışma yaptı.

34 anketör tarafından, toplam 801 kişi ile yüz yüze yapılan ankette Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları dâhilinde bulunan tüm yerleşim yerlerindeki haneleri kapsayacak şekilde yapılan araştırmada bireylerin belediyelerden almış oldukları hizmetlerden memnun olup olmadıkları ve beklentileri saptandı.

GAE’den verilen bilgiye göre 1-9 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette, kırsal yerleşim yerlerinden 295 hane, kent yerleşim yerlerinden ise 396 hane olmak üzere toplam 691 haneye ulaşılarak kişilerin eğitim seviyesi, yaş ve gelir durumlarına göre memnuniyet ve beklentileri arasındaki farklar belirlenmeye çalışıldı.

GAE’nin hazırladığı, halkın belediye hizmetlerinden memnuniyetini ölçen anketin sonuçları, GAE yöneticileri tarafından 9 Mayıs – Cuma günü saat 11:00’da Lefkoşa Arabahmet Kültür Merkezi’nde düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.