I.Uluslararası Yüzme Şampiyonası Bugün -19-10-2010- GAÜ’de Yapılıyor

Haberler

GAÜ'DEN

I.Uluslararası Yüzme Şampiyonası Bugün -19-10-2010- GAÜ’de Yapılıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs spor kompleksinde 1.Uluslararası Yüzme Şampiyonası bugün gerçekleşiyor. Ünlü yüzücü Derya Büyükuncu ferdi olarak Türkiye adına yarışacak.

KKTC Yüzme Federasyonu ve Yüzme hakemlerinin desteği ile Karmi Kampüs yarı olimpik yüzme havuzunda bugün -19-10-2010- saat 14.00’te başlayacak şampiyonaya GAÜ ve DAÜ yanında diğer üniversite yüzme takımları ile ferdi yarışmacılar katılacak. Her yıl geleneksel olarak GAÜ’de düzenlenmesi planlanan yarışmada Türkiye adına ünlü yüzücü Derya Büyükuncu yarışacak.
“Derya Büyükuncu 2012 Londra Olimpiyatlarına GAÜ’de Hazırlanıyor”

Dünya ve Avrupa şampiyonaları ile Akdeniz ve Üniversiteler arası şampiyonalarda önemli başarılar elde eden ve sayısız madalya sahibi olan olimpiyatlara 5 kez katılan tek Türk yüzücü Derya Büyükuncu her yıl geleneksel olarak düzenlenmesi düşünülen Uluslararası Yüzme şampiyonasında Türkiye adına kulaç atacak.

2010 Londra Olimpiyatları için ülkemizde kamp yapan ünlü yüzücü bir haftadan beridir GAÜ spor tesislerinde antremanlarını ve çalışmalarını GAÜ yüzme eğitmenlerinden Yiğit Tan refakatinde sürdürüyor.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampsü batı kısmında yer alan spor kompleksinde gerçekleşecek 1.Uluslararası Yüzme Şampiyonası halka açık olacak.
“GAÜ Tesisleri TümTtakımlara ve Sporcuların Hizmetinde”

GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire başkanı Türkay Akpınar ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada GAÜ Karmi Kampüs spor kompleksinin ve tesislerinin tüm takımlara ve sporcuların hizmetinde olduğunu belirterek ülke sporunun gelişmesi iiçin GAÜ’nün hizmetlerinin süreceğini ifade etti. Fenerbahçe Yüzme takımının yeni sezona GAÜ tesislerinde başarılı bir kamp sonunda hazırlandığını hatırlatan Akpınar, ülke sporcularımızı ve anavatandan gelen takım ile sporcuları GAÜ tesislerinde ağırlamaktan gurur duyduklarını belirtti.
“Modern Tesisler ve Uzman Eğitim Kadrosu İçin GAÜ’yü Seçtim”

Karmi Kampüs yanında sosyal tesisler ve spor tesislerinden etkilendiğini belirten ünlü yüzücü Derya Büyükuncu ise konuyla ilgiliş yaptığı açıklamada modern tesisler ile spor kompleksi yanında uzman eğitim kadrosuna sahip olmasından dolayı GAÜ’yü tercih ettiğini belirtti. 2012 Londra Olimpiyatlarından madalya ile döneceğini de sözlerine ekleyen ünlü yüzücü GAÜ tesislerinde verimli ve başarılı bir kamp dönemi geçirdiğini sözlerine ekledi.