Amerikan Koleji Öğrencilerinden Sosyal Sorumluluk Projesi

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji Öğrencilerinden Sosyal Sorumluluk Projesi

Girne Amerikan Üniversitesi Okullar grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji sanat sınıfı öğrencileri Girne 18 Yaş Altı Rehabilitasyon Merkezi’nde restorasyon ve güzelleştirme çalışması gerçekleştirdi.

Amerikan Koleji öğrencileri tarafından yapılan restorasyon ve güzelleştirme çalışması sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Girne 18 Yaş Altı Rehabilitasyon Merkezi’nde boya yenileme ve masal karakterlerinin çizimi gerçekleştirildi.

Girne 18 Yaş Altı Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen restorasyon ve güzelleştirme çalışmasının sonunda Girne Özel Eğitim Merkezi Müdürü Musa Saygı ve Girne Amerikan Koleji resim öğretmeni İlknur Düzen açıklamalarda bulundu.

Girne Özel Eğitim Merkezi Müdürü Musa Saygı, yaptığı açıklamada, uzun yıllardır sosyal sorumluluk projeleri ve çeşitli çalışmalarıyla destek veren Amerikan Koleji öğrencilerinin, bu yıl da yapmış olduğu restorasyon ve sanat çalışmalarından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Özel eğitim gören ve özel gereksinimleri olan öğrencilerin genellikle toplumdan dışlandıklarını vurgulayan Saygı, “Üzülerek belirtmeliyim ki, okulumuz toplumun dışında, izole edilmiş bir mekan. Bu izole yapıyı kırabilmek adına kaynaştırma programlarını destekliyoruz. Amerikan Koleji, Girne Amerikan Üniversitesi gibi diğer okullar ile toplumsal oyuncuların Girne Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek öğrencilerle kaynaşmalarını, onlarla ortak aktiviteler yapmalarını istiyoruz. Bu tür eylemler paha biçilmez. Bu nedenle Amerikan Koleji, öğrencilerimizle birlikte yaptıkları ortak boya çalışması ile özel eğitim gören öğrencilerin toplumdan ayrı olamamaları gerektiğini ispatlamış oldu. Rehabilitasyon merkezine giden öğrencilerin herkes ile aynı hayatı yaşayabilme haklarının olduğunu gözler önüne serdi” dedi.

Konuşmasının sonunda Girne Amerikan Koleji’nin öğretmen ve öğrencilerine tekrar teşekkür eden Girne Özel Eğitim Merkez Müdürü Musa Saygı, bu birlikteliğin sadece kendi öğrencileri için değil, Amerikan Koleji öğrencileri için de faydalı olduğunu, onlara dünyayı yeniden değerlendirme ve benlik algılarını yeniden oluşturma şansı verdiğini sözlerine ekledi.

Girne Özel Eğitim Merkez Müdürü Musa Saygı’dan sonra açıklama yapan, Girne Amerikan Koleji resim öğretmeni İlknur Düzen, bu projeye dahil olmaktan mutluluk duyduklarını ve sanatın ulaşmayacağı hiçbir yerin olmadığını vurguladı.

Amaçlarının rehabilitasyon öğrencilerine, toplumun parçaları olduklarını unutturmamak olduğunu söyleyen Düzen, “Onları mutlu etmenin yanı sıra renklerle hayallerini daha da genişletme amacındayız. Buna öncülük ettiğimiz için mutluyuz. Bu vesileyle herkesi rehabilitasyon merkezine gelerek gönüllü görev almaya ve Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı bu projeyi devam ettirmeye davet ediyorum” dedi.

-------------FOTOĞRAFLIDIR---------------------KHA/KARMİ