GAÜ ve Final Eğitim Kurumlari Arasinda Büyük Anlaşma

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ve Final Eğitim Kurumlari Arasinda Büyük Anlaşma

Girne Amerikan Üniversitesi ve Final Eğitim Kurumları arasında ortak çalışmalar ile eğitim-öğretim ve kültürel işbirliği anlaşması imzalandı.

Final Eğitim Kurumları İstanbul merkez binasında gerçekleşen anlaşma törenine GAÜ adına CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ile Final Eğitim Kurumları adına, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel katıldı.

Gerçekleşen işbirliği protokolü ile iki kurum arasında ortak çalışmalar ile eğitim-öğretim ve kültürel işbirliklerinin yapılabileceği belirtilirken, kurumlar arasındaki eğitim-öğretim konusundaki anlayışlarını, karşılıklı ilgileri çerçevesinde, öğrencileri teşvik etmek, mevcut olanları geliştirmek ve araştırmalarının sonuçlarının ortak kullanımını sağlamak ve bunları tarafların eğitim-öğretim anlayışları ve bilimsel amaçlı organizasyonlarındaki deneyimlerini birbirlerine aktarma yapılabileceği belirtildi.

Işbirliği anlaşması çerçevesinde , Final Eğitim Kurumları’nın dershane ve kolejlerinde eğitim gören öğrencilerin GAÜ’yü burssuz kazanamaları halinde indirimli eğitim görme şansı yakalayacağı belirtilirken, iki kurum arasında akademik araştırma konusunda bilgi alışverişi yapılacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Asım Vehbi, alanında uzmanlaşmış iki önemli eğitim kurumu olan Girne Amerikan Üniversitesi ve Final Eğitim Kurumları’nın bu işbirliği anlaşması ile eğitim alanında artık daha fazla atılımlar yapılacağına inandığını belirtti. Ayrıca, her iki kurumunda gerçekleşecek olan ortak çalışmalar neticesinde eğitim alanındaki gelişmelere öncü olacaklarını vurgulayan Vehbi, Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel’e misafirperveliğinden ve işbirliğine olan inancından dolayı teşekkürlerini sundu.

Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel yaptığı açıklamada, iki köklü kurumun eğitim alanındaki deneyimlerini üniversite adayı öğrencilere katkı sağlama konusunda bu yönde farklı projelerle desteklemesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Anavatan ile bağları güçlendireceğinden mutluluk duyduğunu belirterek Girne Amerikan Üniversitesi’ne teşekkürlerini sundu.