Amerikan Koleji Yeni Döneme Hazir

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji Yeni Döneme Hazir

GAÜ Okullar Grubu bünyesinde eğtiim veren Amerikan Koleji birinci dönemin ardından, ikinci dönem hazırlık süreci yoğun bir seminer programıyla başladı.

GAÜ Sağlık Bilimleri Dekanı Doç. Dr. Tülin Bodamyalı ilişkiler üzerine sunum gerçekleştirerek, konuşmasında öğretmen-öğretmen ilişkisi ve öğretmen-öğrenci ilişkisi üzerinde durdu. Eğitimde öğretmenin empati yaparak öğrenciye ve veliye yaklaşımının önemini vurgulayan Bodamyalı, etkili iletişimin eğitmde öneminin büyk olduğunu ifade etti.
Girne Amerikan Kolej İngilizce bölüm başkanı Wendy Hulme, başarının artışında öğretmenin rolü üzerinde iki periyotluk bir çalışma hazırladı. Öğrencinin ders başarısında etkili öğrenme yöntemlerini uygulamalı olarak öğretmenlere sunuldu.Başarı odaklı eğitimde geleceğe yön veren öğretmenlerin yapacağı her hareketin her sözün öğrenci için öneminin çok büyük olduğu, öğrencinin hayatını nasıl etkileyebileceğinin önemi vurgulandı.

Amerikan Future Kolej Müdürü Derviş Kansu, öğretmenlerin kişisel ve mesleksel tutum davranış ilkeleri hakkında verdiği seminerin sonunda, öğretmenler karşılıklı görüşlerini ilettiler.
Amerikan Koleji Emekli öğretmenlerinden Biray Eminoğlu'nun sanat çalışmaları ve teknikleri konulu seminerinde, Uygulamalı yapılan derste artık maddelerin bir araya gelerek evde kullanılacak eşyalara dönüşmesi ve sanat çalışmasının çocuk üzerinde etkilerini görsellerle anlattı.

Akıllı tahtaların kullanımınında anlatıldığı seminerde, öğretmen ve öğrenci için faydaları uygulamalı olarak aktarılarak, geniş bir ulaşım ağına sahip olan GAÜ Okullar Grubu’nun, Güzelyurt'tan Lefkoşa'ya birçok merkeze öğrenci taşımacılığı yapmakta olduğu belirtildi.Amerikan Koleji Müdür Yardımcısı Koray Emirhoca, ulaşımda görev alan tüm personele öğrenci geliş gidişlerinde dikkat edilmesi gereken kurallar, iletişim teknikleri hakkında bilgi verdi.