GAÜ Bilim Heyeti’nden Ankaraya Önemli Ziyaret

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Bilim Heyeti’nden Ankaraya Önemli Ziyaret

Girne Amerikan Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakülteleri Arasında Ülke Yüksek Öğretimene Yön Verecek Önemli Anlaşma

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 30. yılına doğru ilerlerken dünya ve Türkiye üniversiteleri ile imzaladığı akademik işbirliği anlaşmalarına bir yenisini daha ekliyor.

GAÜ Bilim Heyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü üniversitelerinden birisi olan Ankara Üniversitesi’ne gerçekleştirecek olduğu ziyaret ile Hukuk fakülteleri arasında akademik işbirliği protokolü imzalayacak. Gerçekleşecek olan akademik protokol anlaşması ile birlikte, GAÜ’nün akademik işbirliğini sürdürdüğü ve bilimsel bilgi paylaşımında bulunduğu üniversite sayısı GAÜ uluslararası yurt dışı küresel kampüsleri ve eğitim merkezleri İngiltere, Singapur, ABD ve Türkiye dışında 150’ye yaklaşıyor.

Ankara Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan akademik protokol imza törenine, GAÜ Bilim Heyeti olarak, Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, CEO ve Yönetciler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ile GAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Atay ile Ankara Üniversitesi adına ise Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Oğuz yanısıra üst düzey akademik kadro ve yöneticilerin katılması bekleniyor.

Konuyla ilgili önemli açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, gerçekleştirilecek olan protokol anlaşması ile ülke yüksek öğretimine önemli katkılarının sağlanacağını vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü üniversitelerinden birisi olan Ankara Üniversitesi ile gerçekleştirilecek olan protokol anlaşması ile birlikte özellikle hukuk alanında büyük adımların atılacağını ifade eden Akpınar, GAÜ olarak geleceğin başarılı kanaat önderlerini yetiştirmeyi amaç edindiklerini belirtti.

Konuyla ilgli GAÜ’den yapılan açıklamada, Akademik protokol anlaşma töreninde, 2 farklı boyutta anlaşma imzalanacağı belirtilirken, protokol anlaşmaları dahilinde üniversitelerin ortak bilimsel çalışmalara imza atmasının hedeflendiği, anlaşma ile birlikte üniversitelerin bünyesinde bulunan bilim insanları ve öğrencilerin, akademik değişim programları ve şartları kapsamında dönemsel eğitimlerine diğer üniversite kampülerinde devam edebilecekleri vurgulandı.